Vangsten
De vangstberichten worden mede mogelijk gemaakt door AHOY Hengelsport.


         
Insturen vangstberichten; vangstberichten@eurovissers.nlNovember 2017
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 11e competitie wedstrijd van "de Eurovissers", in "de pub" trek ik balletje 1, een kopstek. Vanwege de harde w-wind van 6 bft, temperatuur 10 °C, met af en toe wat regen, vissen we niet op "de Maasvlakte 2" maar wijken we uit naar de Dintelhaven breed. Bij aankomst blijkt mijn "kopstek" toch geen kopstek te zijn want er staan een vader en zoon uit Etten-Leur te vissen, enthousiaste beginnende zeevissers die zich verbazen dat er hier ook zeevis te vangen is. De botten die ze vangen gaan dan ook mee voor "de pan", op zich geen slechte smaak, een beetje waterig, maar goed kruiden met viskruiden zijn ze prima te eten.

Om 18:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f31\8 afgewisseld met flexi metalen  afhouders, zeepieren, zagers en slikken als aas, lood 150 ~ 160 gram. Rechts van me staat Kees Westdorp en links van me de vissers uit Etten-Leur. Wild met aanbeten is het niet, maar om 19:31 uur scoor ik toch een bot op zo'n 60 meter.

Kees rechts van me begint van afstand wat wijting te vangen, tijd om het ook iets verder te proberen.
19:21 uur komt er een wijtingkje bij.

Af en toe draaien de vissers uit Etten-Leur m'n lijn mee, maar dat kan gebeuren, zeker als het loodgewicht te licht is of als je schuin werpt. De vader excuseert zich dan ook voor het ongemak. Rond 19:55 uur krijg ik een aantal mooie doorbuigers op de top, het binnen draaien gaat zwaar, dus ik hoop een grote bot of wijting te kunnen scoren, helaas een tiental meters van de kant knapt m'n lijn en moet ik even hartsgrondelijk vloeken. Jammer maar het is niet anders.

Als even later door de zoon m'n lijn er weer wordt uitgedraaid, hoef ik hem gelukkig niet erg te ontwarren, blijkbaar heeft hij over me heen gegooid en met het haakje meegenomen. Net als ik opnieuw wil inwerpen zeg ie hee, ik heb nog een lijn eraan zitten. Ik zeg tegen hem kan het van die visser zijn die rechts van me zit, nee hij ligt hier recht voor. O dan heb je waarschijnlijk m'n oude onderlijn er aan zitten, die daarstraks geknapt is. Ik trek het laatste stuk naar de kant en bedank de zoon voor het terug bezorgen van m'n oude onderlijn. Nog voordat ik verder kan vissen komt Kees not amused onze kant op, blijkt het toch zijn lijn te zijn. Hadden we dat geweten dan was je wel gewaarschuwd Kees, één groot misverstand dus.

Voor de rest valt er geen onvertogen woord en vissen we weer vrolijk verder. Kees vangt er nog een aantal wijtingen bij, op touw (gevlochten lijn) dus dat probeer ik ook. Helaas krijg ik geen enkele aanbeet meer en moet ik om 22:00 uur genoegen nemen met 2 vissen. Omdat ik morgenochtend vroeg er weer uit moet om de 11e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee te vervissen vertrek ik gelijk naar huis.

De uitslag: 1e overall Tom Brasser 7 vissen (177 cm), 2e Dirk Dierckx 8 vissen (175 cm) en 3e Kees Westdorp 6 vissen (159 cm). Mannen gefeliciteerd!

Van John de Vries krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank!

Willem #1168  

Gisteravond de 11de wedstrijd van de Eurovissers gevist.

Het was eigenlijk de bedoeling om aan de Maasvlakte 2 te vissen, maar weer waren de weergoden het er niet mee eens.
Door de heftige wind waren we genoodzaakt om in de Dintelhaven nabij het brede stuk te vissen.

De verwachtingen waren redelijk gespannen omdat de vereniging "de zeebaars" er leuk gevangen had met uitlopers van 13 of meer vissen.
Nou is het in het donker daar altijd wat minder en het watergetij tegen, ja dan kan je verwachten dat die aantallen niet gehaald zouden worden.
Verre worpen leverden voor het lage water hier en daar voor mooie botten, kleine zeebaarsjes en wat wijtingen.
Na gelang het tij ging keren moest er iets dichterbij gegooid worden.
Tom Brasser begreep dit spelletje het beste en pakte mooie 30+ botten en enkele wijtingen.
Op zijn kopstek won hij dan ook de wedstrijd met 7 of 8? vissen.
De hogere nummers waren de betere plaatsen, al deed Dirk Dierckx in het b-vak met 8 stuks ook aardig mee. Hij werd in vak B winnaar.
Van A werd vooral een tweestrijd tussen John de Vries en Kees Westdorp waarvan laatstgenoemde met 6 stuks dit vak won.
Jammer was wel dat er deze keer wat minder deelnemers waren, maar ja achter het kacheltje zitten is soms ook niet verkeerd.

Peter van der Gaag hield het spannend. Meerdere vissers dachten dat hun botten wel eens mee konden dingen naar de kanjerpot. Botten van 32, 34 en zelfs 37 cm waren niet voldoende. Peter pakte in de laatste draai nog ff een bot van 41 cm. Zijn avond kon ondanks deze ene vis niet meer stuk.

Van deze kant feliciteer ik alle winnaars.
De laatste December wedstrijd zal de beslissing beslissing gaan geven wie de uiteindelijke kampioen gaat worden.

Groetjes Corne van de Kar Maver-Wout Zeevisteam. 

NB Eurovissers en bedankt voor het hele jaar DUO PENOTTI inbreng voor de tombola Corne :-)


Beste visvrienden,

Gisteren de  11de wedstrijd van de Eurovissers gevist.
Helaas hebben we moeten uitwijken naar de Dintel, het strand was vanwege de wind net niet te doen.
Er is nog wel getwijfeld, maar ik denk dat een juist besluit is genomen.

Gevist van 18-22 uur, afgaand water, ZW wind 6 tot stoten naar 7 bij een regenbui.

Vanaf de start werd duidelijk dat het een taai potje zou worden en per stek verschillend, soms sta je redelijk te vangen en een plek verder van je gewoon niets.
Nou Ja, stekgevoelig dus.

Tom eindigde dit keer op 1, Dirk op 2 en Kees op 3.
Peter had de kanjerpot, met een bot van 41 cm.
Sorry Peter, je foto is mislukt.

Gefeliciteerd mannen

Met visgroet Ed#1137Nog wat foto's van LEB nav het vangstbericht uit Scheveningen. De fotos waren om een onverklaarbare reden in de SPAM BOX terrecht gekomen, Gr Ed  Afgelopen vrijdag weer een wat anders gezellig naar de pier van Scheveningen eerst in de file gestaan eindelijk aangekomen om 12 uur een mooi parkeer plekje vooraan dus dat maakte het weer goed park mobile aangezet en met de spullen op een kar naar de pier gelopen daar waar al een berg vissers stonden toch nog een beetje achteraan een plekje gevonden aan de zeekant want de meeste vissers stonden aan de binnenkant grote blokken voor ons wat het vissen moeilijk maakt en gevaarlijk toch ook wel maar gelijk vis eerste uur 2 steenwolken me maat 1 schar toen kwam de stroming er in en was het vissen niet te doen eindelijk hoog water ging het los schar na schar kwam binnen ook ik wist een mooie gul te landen net voor de kant met een bruiklijn want ik had daar al 3 Jo Jos verspild in het donker goed opletten want je leg zo tussen de blokken totaale vangst 48 schar 4 wijting 2 wolken 1 bot en 2 tong grootste was 38 en hopla 8 mooie gulletjes waarvan 6 mee naar huis alle schar gevangen met stille wapperlijnen en verse pieren van wesdijk  

Afz leb
Zaterdag 4 november 2017 , het Eurovissersevenement aan het Hartelkanaal onder redelijke omstandigheden , beetje regen en aantrekkende en draaiende wind naar het zuidwesten.
Redelijke opkomst (16 m/v) en matige tot zeer goede vangst al naar gelang de plaats waar je stond maar wel grote botten en maatse zeebaarzen.
Mocht zelf de winst naar me toe trekken met de grootste bot van 36 cm, een van de 6 bijna allemaal 30rs en tevens twee zeebaarzen waarvan 1 mooi maats.
De kanjerpot ging naar introducee Hennie Blom met een zeebaars van 49cm zowaar niet slecht voor een eerste keer met de €vissers.
Volgende maand staan we aan het Beerkanaal op jacht naar de grootste wijting.

Herman #1306  

Hallo Allemaal,
Vrijdagochtend tijdens het werk kwam er ineens op om ’s Avonds het strand maar weer eens op te gaan zoeken, het was tenslotte zulk lekker weer.
Mijn Broer een appje gestuurd of hij ook er zin had om mee te gaan en natuurlijk een appje naar thuis gestuurd om toestemming te krijgen, bij allebei was het geen probleem. Mijn Broer had zin en mijn meisje kijkt de Voice.
Dus even een belletje naar Wout van Leeuwen of die nog pieren op voorraad hadden(daar was ik in de buurt aan het werk), ook dat was geen probleem.
Om 16.00 uit mijn werk vandaan de mooie winkel van Wout opgezocht, wat inkopen gedaan en de bestelde pieren meegenomen en thuis de boel ingepakt. Na het eten brachten we Lars zijn spullen naar de Scouting(die ging een weekendje weg) en daarna reed ik gelijk door naar mijn Broer.
Rond half Acht waren we op het strand van Hoek van Holland en konden een mooie plek uitzoeken( verder waren er geen vissers).
Bij de eerste draai kwamen er gelijk 2 Wijtingen mee en dat ging zo regelmatig de hele avond door, de meeste waren wel weer ondermaats. Verder vingen we nog 3 Gulletjes waarvan er 1 aan de maat was en nog 2 Botten. Er stond toch nog een aardige branding dus we verwachte misschien ook nog een Zeebaarsje maar die vingen we helaas niet. Door die branding en stroming had ik een paar keer dat mijn lijnen in elkaar zaten wat het vissen met twee hengels er niet makkelijker op maakte. Rond half Twaalf was het weer tijd om op te ruimen. Thuis nog even een biertje en daarna lekker naar bed.
Zaterdagochtend het materiaal weer netjes schoon gemaakt om volgende keer weer tiptop in orde te zijn.
Groeten en tot volgende keer,
Andres.

 Dag visvrienden,

Je kent ze wel, die dagen dat je niks vangt.

Vrijdag met Cor gaan zeebaarzen in de Europoort, wel 5 stekken aangedaan met de dobber en zagers.
Om kort te gaan, geen leven van vriendje zeebaars, wind veranderd? Luchtdruk? Verkeerde stekken? Geen idee.
Wel wat steenbolkjes, maar daar kwamen we niet voor.

Nog aas over gehouden en op zondagochtend met buurman Alja, naar de Europoort stek met warmer water vertrokken.
Soms komen daar mega vangsten vandaan, soms ook niet.
Nu dus niet, wij met zagers onder de dobber en zagers aan een staande lijn boven een loodje konden ze niet strikken.
Er werd wel wat ondermaatse baars gevangen, met klein kunstaas en vliegen.
Gelukkig konden we constateren dat al deze ondermaatse baars weer netjes terug gezet werd, dat mag ook wel eens gezegd worden, toch?

De baars zit er op zeker nog, maar ik denk dat we verkeerde dagen en verkeerde keuzes gemaakt hebben.
Maar ja, het blijft vissen en niet vangen.....
Wel lekker buiten geweest.

Met visgroeten Ed#1137
Wijting, wijting, wijting...
In verband met het niet uit kunnen varen van het bootvissen van vorige week, had ik nog een  kilo pieren thuis zitten die niet in de kliko mochten / konden verdwijnen.
Deze tijd van het jaar, prachtig getij in de avond, windje  stil, die moesten opgevist worden...
Vraag alleen was waarheen?
Zeeland stond in mijn gedachte vast, maar waar? Kapot trekken van de lijnen had ik geen zin in, dus na enige info toch maar besloten om naar het speeltuintje van Zoutelande te gaan.
Smiddags al lekker op tijd vertrokken om maar als extra punt, lekker van het mooie weer te kunnen genieten en een mooi plekkie uit te zoeken.
Het water was nog maar net 2 uur na hoog water aan het zakken, dus ruim op tijd.
Het eerste uur was het dus eigenlijk niets, maar dat zou later wel goed komen.
Rond 17 uur werd het al een stukje drukker op het strand.
3 sympathieke limburgers aan de rechterkant en links verderop stonden nog een paar man.
Nou had ik mijn linker hengel iets verder op uitgezet om toch een beetje ruimte te houden,  totdat ik door een "groen monster" op mijn rug werd getikt. Was het mijn  maatje Erik Remijn die ook dezelfde gedachte had om een vissie te vangen. Twee gedachten dus om allebei naar dezelfde plaats te gaan.
Nou ik kan je vertellen, we hebben een meer dan  hartstikke gezellige avond gehad met mooie visvangsten.
Rond schemering kwamen de eerste wijtingen boven.
Trekken van 2 en 3 tegelijk, zelfs mooie maatse liepen er tussen door.
Op een gegeven moment besloot ik om na een halve emmer vis, ook de mooie maar terug te gooien, want ik weet van  de vorige sessie met Marco Molengraaf dat het toen een heel gesjouw was om een volle emmer mee naar de kant te slepen.
Enige minpuntje vind ik altijd wel dat de vis het niet altijd overleeft, maar goed dat zou met onze beroepsvissersboten ook omontstotelijk moeten gebeuren!
We zullen maar zeggen dat de zeemeeuwen de volgende dag een gespreid bedje krijgen.
Rond 22 uur en een meer dan 100 tal vissen, vond ik het welletjes geweest en lieten we het strand weer over aan de weelderige natuur.
Groetjes Corne van de Kar,
Maver-Wout Zeevisteam. 

Locatie sluisjesdijk gevist na springtij met nog een goeie stroming er in hopen op nog een late tong met laag water gelijk al een mooie wijting toen wel wat missers even een ander onderlijntje er op en gelijk een bot met hoog water hopla een tong van 36 na nog wat wijting die wel tot over de 40 gingen een leuke avond gehad afz leb  Hallo hier boy nog een keer.

Afgelopen vrijdag, zondag en maandag alle 3 de dagen alleen met afgaandtij een paar uurtjes wezen hengelen in de waterweg.
Mooie wijtingen en gul 60 en dikke 40ers.  

Oktober 2017

 Vandaag lekker paar uurtjes, zonder wedstrijd verplichtingen naar Maassluis geweest.
De bedoeling was dat ik een bootwedstrijd van de Puitaal mee zou vissen op de Oosterschelde, maar gisteren was al besloten dat deze niet uit zou varen vanwege te sterke windverwachtingen.
Dus met lekker windje in de rug de Nieuwe Waterweg maar eens geprobeerd ter hoogte van het eerste hoge flatgebouw.
Er waren al een paar mannen van het Ultravox- team, dus ff bij gekletst en om half 3 mijn eerste lijn erin gegooid.
Voordat de tweede hengel nog aan geaast moest worden, stond de eerste al te klapperen.
Dit bleef zo doorgaan tot half 7 waarbij ik kan mede delen dat ik geen enkele draai zonder vis had.
In het donker nog even geprobeerd, maar de beste vangsten waren gewoon in het daglicht.
Heel veel wijting, waarvan een kleine 20 terug mochten en een 18 maatse mee naar huis gingen.
Ook nog een klein gulletje, helaas niet aan de maat.
Mooi is altijd dat dit een compleet
andere beetregistratie is dan die van de wijting.
Kortom: Geweldig leuk middagje gehad en zeker de moeite waard om eens daar te proberen.

Groetjes Corne van de Kar,
Maver-Wout Zeevisteam. Na de PKC overdag, waar al best leuk gevangen werd ben ik met Cor nog even het aas op wezen vissen op het strand.
In het donker na het werk, op maandag , met nog een ruw zeetje.
De vangst was gewoon niet normaal, trekken van 2-3 stuks.
Niet allemaal maats en even groot, maar het was gewoon werken geblazen.

Lang geleden dat het zo leuk was op het strand.
Volgens mij is het overal in onze regio leuk.
Of het Nou HvH is, Ter Heijde,  Kijkduin, Scheveningen of Noordwijk.

Doe er je voordeel mee, Lekker vissen, leuk beet, soms mooie vissen.
Wijting, Bot, Baars, Gulletjes (soms maats) en al een enkele schar.

Met visgroet Ed#1137


Vandaag de 4de pkc gevist aan het mooie strand van Noordwijk.
Begin van de week waren er nog twijfels over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd ivm stormachtige wind.
Maar gelukkig vielen de weergoden mee en kon er gevist worden.
Met toch nog een lekkere wind begonnen we om 10 uur.
Binnen enkele minuten kwamen de eerste vissen in mijn buurt in de vorm van zeebaars en botten boven.
Heidi leeuwis ging zo hard van stapel dat ik nog niet eens een  lijn kon kiezen om mee te beginnen.
Voorvissen zat er niet in, dus je moet maar een keuze maken om mee te beginnen.
Vaak is het dan de verkeerde keuze en ga je wisselen.
Kleine spionage trips bij de buren kan dan wel eens helpen, maar als de andere buurman op een compleet andere manier vist, ga je toch twijfelen.
Maar ondanks dat, bleef mijn tellertje wel op nul staan, ondanks dat de buren al  dik in de vis zaten.
Alles proberen, maar niets lukte!

Wat doe ik fout?

Te zwaar ankeren, want steeds zat ik keivast?
Eindelijk kwam mijn eerste visje boven. Snel terug erin, maar niets hoor.
Ik moest met lede ogen toe zien, hoe mijn buurtjes de ene na de andere boven trokken.
Om 14 uur kwam het verlossende eindsignaal en konden we weer " lekker op de trekker " terug afgezet worden bij de parkeerplaats.
Conclusie: jammer dat alles tegen zat. Ook bij de teammaatjes liep het niet, dus ja, er rest nog 1 wedstrijd.
Hopen dat het dan mee zit.

Groetjes Corne van de Kar
Maver-Wout Zeevisteam 
Hallo Allemaal,

Hierbij een verslag van ons weekje ‘’vreemdgaan’’ tijdens de Herfstvakantie.

We zijn in Zeeland op het vakantiepark De Banjaard geweest en dus konden de hengels lekker mee om op het gelijknamige strand te kunnen vissen.
Het weer zag er voorafgaand goed uit en gedurende de vakantie werd dat alleen maar beter.
Vrijdagavond nadat de spullen waren uitgepakt gelijk maar even op het strand gekeken of er nog iemand stond te vissen, vanaf het duin kon ik 2 lampjes zien dus die richting op om te kijken of en wat er gevangen werd. Bij de eerste  gevraagd en bleek dat hij een stuk of 7 kleine Zeebaarsjes had, de andere man had 2 Scharren.
Zaterdag werd er niet gevist omdat we (Lars en ik) naar de Taxc Pro Classic (wielerwedstrijd) gingen kijken die de start had in Middelburg en de finish op De Neeltje Jans.
Zondagmiddag ging ik naar De Schelphoek om er pieren te steken en ’s Avonds na het eten kon ik eindelijk zelf gaan vissen. Het was qua weer genieten, wind stil en een prima temperatuur. (tot 22.00 in het t shirt)
Toen het donker was begon de vis ook goed te azen en ving ik (toen Lars en mijn Vriendin kwamen kijken) de eerste Schar.
Dat ging zo door tot een uurtje voor hoogwater. Rond 23.00 opgeruimd. De vangst was die avond 9 Scharren 25+cm,4 Wijtingen(net niet maats ) 1 Steenbolkje,1 Puitaal en een grote Noordzeekrab. 6 Scharren mee voor de pan en de rest zwemt weer
Maandagavond na het eten(de 6 Scharren stonden op het menu) nog een keertje naar het strand (minder lekker omdat er een Westenwindje stond) waar ik een stukje verder moest lopen omdat er meer vissers stonden. De visserij was iets minder als de avond ervoor maar ik ving wel twee mooie Gulletjes (32cm) verder nog 2 Scharren en 1 Bot. 1 van de Scharren had ik aan de buurman gegeven omdat wij geen goede vriezer in het huisje hadden, de rest van de vis weer lekker laten zwemmen.
Dinsdagmiddag met afgaand water hebben Lars en ik samen een paar uurtjes gevist, 1 Scharretje. Toen was het aas op en besloot ik de spullen schoon te maken omdat het de volgende dagen wat meer zou gaan waaien, en ik had toch al lekker gevist.
Woensdag hebben we met z’n drieen een stuk gefietst en bleek het toch nog wel heel erg lekker weer te zijn, dus in overleg met de rest van het gezin(lekker doen hoor , hoorde ik uit twee monden) toch nog maar achter pieren aan zodat ik na het eten van een heerlijke pannekoek in een pannekoekenrestaurant in de buurt nog een poosje naar het strand ben gegaan.
Het was weer windstil maar ook aan de andere kant van de lijn bleef het erg stil. Uiteindelijk ving ik gelukkig toch nog 3 magere wijtingen en 3 Noorzeekrabben die ook weer zwemmen.
De volgende dag alle spullen weer netjes schoongemaakt en was het vissen echt over voor deze vakantie.
Volgende keer komt er weer een verslagje uit onze eigen regio.


Groeten Andres 19-10-17: Doldwaze dag met volle bak Baars aan de Maasvlakte:

Vandaag gevist strand Maasvlakte met zuid-zuidoosten wind.

Een heel erg lang verhaal,
nu even in het kort voor diegen die nog twijfelen:

Bizarre tafferelen. 34 Baars van 12 tot 55 cm. 2 Bot.
Minimaal 50 missers. Als de ene ging, ging de andere ook.

Schitterende dag, weinig wind, prima branding!

** En voor wie gaat met deze wind: Verse Steekzagers bij Wesdijk**

https://www.wesdijk.nl/hengelsport/doodaas-en-zee-aas/2379-steekzagers-1000000026634.html
hengelsport wesdijk


Vandaag De vierde PKC gevist met het Aegle Team .
Het was een behoorlijke wasmachine het zeetje, maar het was wel te doen.
Bij het Aegle Team hadden we 2, 4, 7 ,7 en 10 vissen.
Is dat genoeg om te stijgen?, nog ff onduidelijk, 

Maar ondanks de uitslag, vandaag weer leuk gevist. :-)

Met visgroet Ed#1137


19-10-17: Doldwaze dag met volle bak Baars aan de Maasvlakte:

Vandaag gevist strand Maasvlakte met zuid-zuidoosten wind.

Een heel erg lang verhaal,
nu even in het kort voor diegen die nog twijfelen:

Bizarre tafferelen. 34 Baars van 12 tot 55 cm. 2 Bot.
Minimaal 50 missers. Als de ene ging, ging de andere ook.

Schitterende dag, weinig wind, prima branding!

** En voor wie gaat met deze wind: Verse Steekzagers bij Wesdijk**

https://www.wesdijk.nl/hengelsport/doodaas-en-zee-aas/2379-steekzagers-1000000026634.html
hengelsport wesdijk


Ben ik Boy afgelopen zondagmiddag 15 oktober nog een even een paar uurtjes wezen vissen met afgaand tij heb ik een paar leuke vissen gevangen aantal mee genomen de rest terug waren onder de maat.
De gullen waren 50+


Wat een prachtig weekend.
Temperaturen boven de 20 graden. Bijna geen wind, mooie visvangsten en 2 wedstrijden te gaan.
Wat wil je nog meer....

Gisteren het Nederlands Kampioenschap aan Domburg.
Na mijn nummer te hebben gekregen, bleek dat ik links van de Oase te staan.
Na wat gestoei met de parkeermeter waar veel mensen problemen mee hadden, (binnenkort maar eens een klacht sturen aan de gemeente Domburg denk ik... ) en behoorlijk duur geparkeerd te hebben, het duinpad over gestoken.
Klein stukje naar links en daar stond ik al op mijn plaats. Kan erger zijn, toch?

Voor de aanvang van de wedstrijd kwam er nog een groot zandschip recht voor onze neus manoeuvreren.
En al gauw zag ik dat het een zwaar vak zou zijn.
Klaas Winter, Rob Punselie, Tom V D Pol, wat wil je nog meer!
Snel werden de eerste baarzen gevangen, links en tegen de palenrijen.
Alleen bij mij, wilde het niet echt lukken, terwijl de toppers lekker met vangen doorgingen.
Uiteindelijk heb ik toch nog tweetal vissen kunnen vangen waar ik niet echt mee tevreden was.
Maar goed, that's the game.

Vandaag 15-10 de tweekamp tussen de Eurovissers en de Ter Heijde vissers aan het strand van Ter Heijde.
Met tractoren werden we keurig netjes op onze plaats afgezet. Wat een luxe!
Goed dat de tractoren op tijd gerepareerd waren. Chapeau voor de organisatie, heren!
Ook hier werden de eerste mooie baarzen al snel op de kant gelanceerd.
Maar weer miste ik de bus. Zelfs na 2 1/2 uur op nul te hebben gestaan kon ik eindelijk mijn eerste vis vast houden en had ik toch mijn plekkie gevonden.
De volgende 4 draaien leverden dan ook nog mooie vissen op, maar de inhaalslag was te laat.
Ed van der Ham, John de Vries en Dirk Dierckx werden de vakwinnaars.
Dirk pakte ook nog eens de kanjerpot met een baars van 49.

Alleen jammer vind ik altijd dat er zoveel loslopende honden lopen die van alles wat doen, behalve naast hun baasjes lopen!! Veel daarvan zouden toch een heropvoeding nodig hebben, zelfs de baasjes!!!
Wat een drukte op het strand. Zo kon onze tractor na afloop niet voldoende aanloop nemen om de het mulle zand te trotseren, met als gevolg dat we vast kwamen te zitten.
Goed dat er dus 2 tractoren waren....

Heren, allen gefeliciteerd met jullie mooie prestaties.

Op naar volgende week waar de pkc aan Noordwijk op het programma staat.

Groetjes Corne van de Kar,
Maver-Wout Zeevisteam.  

Beste Visvrienden,

Vandaag 15 oktober hebben we ons 10e Eurovissers wedstrijdje gevist.
Met recht een wedstrijdje, er deden 16 man en een vrouw mee.
Wedstrijden elders en vakantie en ziekte van leden waren daar de oorzaak van.
Wel met 39 man, want we visten mee met de visclub van Heijde.
Inmiddels een klassieker, en lekker met de platte kar richting de zandmotor gebracht
Wel een prachtig mooi weer, met een glad zeetje en zonovergoten.

Dan de vangst, die was best goed te noemen.
Zie de wedstrijd uitslagen op de website, 

Dirk Dierckx, had de kanjerpot (49 cm zeebaars, van beide verenigingen) en was ook nog tweede.
John de Vries was derde.
Ed van der Ham was dit maal eerste.

De mannen van Ter Heijde Gefeliciteerd, want zij gingen met de overwinning van de vereniging naar huis.
Na de prijsuitreiking en leuke Tombola, was het om een uur of half vier gedaan en vertrokken de meeste mensen richting huis.

Met visgroet Ed#1137

Hallo,
Hier eindelijk weer eens een berichtje van mij, nu weer een vangstbericht met de strandhengels,
En wat voor hengels, bij Hengelsport Westland 2 mooie nieuwe stokken gekocht van Vercelli omdat ik een ongelukje had gehad met de oude hengels.
Zaterdagavond voor het eerst ermee naar het strand van Hoek van Holland om te kijken of er nog een visje te vangen was.
Om 18.00 was het laagwater en rond 19.15 was ik op het strand. Er stond nog 1 visser maar die was al aan het opruimen.
Tot 21.00 was het erg rustig maar kwam er meer beweging in de toppen en ving ik totaal 12 Wijtingen tussen 22 en 25 cm.
Jammer genoeg net te klein maar door ze netjes te onthaken en rustig terug te zetten zwemmen ze weer.
Het was heerlijk weer en weinig vuil in het water.

Tot de volgende keer,
Groeten Andres 


 Beste Visvrienden,

Na het derde kwartaal is het weer tijd om ons derde kwartaalprijsje weg te geven. Ook dit maal was het best moeilijk.
LEB ofwel Leon Borremans doet het goed met het insturen van korte vangstberichtjes , maar wel met leuke fotos.
Corne van de Kar doet het ook leuk, met verslagen van de (club)wedstrijden.
Dit maal is gekozen voor leon, met Corne als runner up voor het laatste kwartaal.

Gefeliciteerd LEB, stuur even een mail naar sponsor@eurovissers.nl met je adres en je ontvangt je  tegoedbon van 25 Euro van Hengelhuis Maassluis.

Met visgroet, van de Eurovissers Ed#1137

September 2017 


Lokatie mv2 nou zal ik maar een weer een vang bericht sturen want buiten de wedstrijden waar toch niets leuks gevangen wordt zie ik weinig berichten vis 2 keer per week op het strand en de vriezer licht vol zeebaars afgelopen maand 2 keer geen vis mee naar huis dus ze bijten goed wel jammer dit jaar nog niets boven de 60 maar ja gister beten ze duidelijk pas rond de schemering wat zondag wel anders was en voor het eerst een maatse tong weten te haken van dik in de 30 cm ook voor het eerst een dikke bot maar zeebaars genoeg alles gevangen met dikke steekzagers en en wapperlijn de vis kwam wel vaak van ver of met hoog water     Afz leb 


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 8e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" in de Dintelhaven op het brede gedeelte achter het pomphuis, er staat een w-wind van 4 bft, temperatuur 16 °C, met een lekker najaarszonnetje, lw HvH 13:05 uur (-40 cm), hw 17:46 uur (+130 cm), (± 170 cm). 18 deelnemers gaan vandaag "de strijd" aan met elkaar, om 14:00 uur krijgen we het sein om in te werpen en ik start met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een zeep, slik, zager of een combinatie hiervan, tommy lood 150 gram.

Veel gebeurd er niet in het begin, alleen links van me vangt Ed van der Ham een mooie paling van 69 cm en Dirk Dierckx  een bot van 23 cm, voor de rest blijft het akelig stil. Als ik van ver weer eens binnen draai denk ik even een klein wijtingkje te zien op de onderste haak, maar eenmaal bij de kant aangekomen zit er niets aan, een tiental minuten later duikt er een groepje meeuwen op een visje wat voor me in het water drijft, vermoedelijk het visje wat van de haak af is gegaan. Pech dus.

15:30 uur zie ik eenmaal een flauwe tik op de top, ik laat hem even liggen en tot mijn geluk zie ik een botje aan de oppervlakte komen, eenmaal op het droge valt ie van de haak, maar gelukkig kan ik hem pakken. 
Blij dat ik van de 0 af ben en nu maar een volgende vis scoren. Helaas gebeurd dat niet en ik probeer het even met de feeder onder de kant of er een zeebaarsje wil happen, ook niet, terug maar weer en voor ver gaan. Het levert me niets meer op, in de laatste magische draai zijn er nog verschillende vissers die een behoorlijke vis scoren, onder andere mijn rechter buurman Marcel Adriaans, die gaat me ook nog eens voorbij met een bot van 23 cm.

Geen al te beste scoren, maar gezellig was het weer wel en dat is ook wat waard.

De kanjerpot gaat naar Ed van der Ham met een paling van 69 cm. Ed gefeliciteerd!

De uitslag:

1e en 1e overall John de Vries 10 vissen (153 cm), 2e Erik Remijn 12 vissen (80 cm), 3e Dirk Dierckx 3 vissen (72 cm). Mannen gefeliciteerd!

Van Dirk Dierckx krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem#1168


9 september, de negende onderlinge wedstrijd aan het brede gedeelte van de Dintelhaven.

De dag voor de wedstrijd was het bar slecht weer. Waaien en spoelen!
Dus regenkleding en een extra truitje klaar gelegd.
Je kan het maar beter bij je hebben, je zit toch naast de auto.

Op de dag zelf was het een stralend zonnetje en veel minder wind.
En zelfs de warmtepakken, jassen en truien gingen uit.
Kortom: nazomertje, hoewel de onweersbuien flink huis hielden in de buurt van Rotterdam.

In het begin ving John de Vries en Henk Verlinde al snel een baarsje. Henk wist er zelfs al snel een aantal uit te halen, waaronder zelfs 1 baars van 32 cm.
Ik gokte op grondels. Kleine haakjes, licht azen.
Maar dik zaten ze niet bij ons. Alleen enkele kleine baarsjes van nog geen 10 cm.
Met hoogwater kwam er een beetje beweging in het water.
Zelfs het laatste uur ving John en Henk ze met 2 tegelijk, terwijl mijn tellertje op 4 1- punters bleef staan.
Het was een nek aan nek race tussen die 2.
En ik, stond er bij en keek er naar. Niets lukte op een maatse grondel na.
Soms zit het mee,soms zit het tegen!
Helaas, maar John was blij met zijn laatste draai.
2 baarsjes tegelijk en mocht zich zo allround winnaar noemen.
Aan de andere kant van het parcours wist Eric Remijn zijn emmer vol te vissen met een aantal grondels, waaronder ook een aantal maatse. Het leverde een tweede plaats op,terwijl Dirk Dierickx in vak B winnaar werd.
Ed van Ham wist nog een mooie paling van 69 cm eruit te halen, wat tevens de kanjerpot voor hem opleverde.
Heren, gefeliciteerd, op naar de PKC-wedstrijd over 2 weken.

Groetjes Corne van de Kar
MAVER -Wout van Leeuwen Zeevisteam.


Beste visvrienden,

Op 9 september hebben we onze negende clubwedstrijd gevist, van 14-18 uur, van laag naar hoog.
Het weer was vooraf zeer onstabiel, met onweer en in Rotterdam wel 30 mm regen.
Echter, tijdens de wedstrijd hebben we geen druppel gehad, al zagen we wel een enorme bui voorbij trekken, mazzel voor ons dus.

Dan de wedstrijd, het was een klein clubje dit maal 18 mensen, er werd niet veel gevangen, bij het pomphuis waren de vangsten wat beter, maar ook was het peuteren niet zonder resultaat.
De resultaten staan weer op de site, onder wedstrijden en evenementen.

De kanjerpot werd gewonnen door Ed van der Ham.
Dik Dierckx werd derde, Erik Remijn tweede (Corne op de foto, Erik was al naar huis)
En John de Vries voor de tweede maal op rij eerste.

Gefeliciteerd mannen.
Direct na de wedstrijd hebben Cor en ik nog een dobbertje uitgegooid. Samen wisten we nog zes baarzen (jes) te strikken met een mooie afsluiter voor Cor van 72 cm.

Met visgroet Ed#1137  Zaterdag 2 september 2017 14 e Opruimdag.


We verzamelen bij rest. Veerheuvel op de veerstoep in Rozenburg.
Zo rond 10.00 is iedereen binnen gedruppeld en delen wij vuilniszakken en handschoenen uit ,26 man trouwe opruimers .
Na heerlijk bakkie , gaan wij op pad , verdeeld in 4 groepjes van 6 man , we gaan ook 4 gedeelten van de Landtong oevers opschonen.
We hebben er heerlijk weer bij , ook op en aan de oevers valt het vuil dit keer reuze mee , dat is ook onze doelstelling ,dat ieder zijn vuil terug mee neemt .Richard en Joop doen enkele rondjes over de fietspaden en halen zo al het verzamelde vuil op , waarna Richard het aflevert op het mileupark in Rozenburg. tussen de middag eten en drinken wij weer in rest. Veerheuvel.
We hebben # 3 m3 vuil opgeraapt , dus gelukkig word het elk jaar minder.

Daarna gaan we op pad om paar uurtjes te vissen, we zouden verdeeld gaan , maar door de wind ging ok het waterweg ploegje vissers naar het Calandkanaal ,zodat we gezellig toch bij mekaar zaten.
De vangsten vielen tegen ,maar het was gezellig ouderwets kletsen/buurten aan de waterkant .
De meeste van ons, 99 % is dan ook EUROVISSER , de club die opgericht is om met mekaar te vissen .
Zo rond 17.00 verzamelde wij weer in de Veerheuvel om de gebruikelijke mooie Tombola te houden , na afloop kreeg iedere Opruimer nog een leuk gevulde Goody Bag .
Wij zijn onze Sponsoren dankbaar en ook iedereen die heeft bijgedragen tot het slagen van onze gezamenlijke Opruimdag 2017.

Sponsoren 2017 waren; E .M.O. ertsoverslag, EAGLE-hengelsport, Dhr. R. van der Haven,
Avicentra Oostvoorne, Dhr. E . Dooren, Hengelhuis Maassluis, Dhr. J. Geschiere
Hengelsport Wesdijk, Havenbedrijf Rotterdam, Opzoomer Rotterdam
Dhr. W. Ravenstein, Fam Hubbers, Zeehengelsport, Nico Hengelsport Scheveningen
Elektrostore , Sportvisserij ZWN

Met vriendelijke groet en DANK.

Bjorn en Koos

Dag visvrienden,

Vandaag 02-09 werd de opruimdag weer georganiseerd door Koos en zijn Zoon Bjorn, met natuurlijk alle vrijwilligers en sponsors die deze dag mogelijk maken en tot een succes maken.
Ikzelf kon niet de dag meemaken, omdat een collega van mij in het huwelijk trad en ik vond dat ik daar bij aanwezig moest zijn. 
Na de plechtigheid de auto in gesprongen, omgekleed , aas gehaald bij Hengelhuis Maassluis en door naar de Veerheuvel.
Daar vond inmiddels de Tombola en het afscheid plaats, er was weer veel vuil opgehaald van de Landtong, heel goed gedaan mannen.

Daarna met Cor, Marcel en Herman een dobbertje uitgeworpen, op zoek naar de zeebaars.
De vangst was wisselend, Cor en Ed vingen een baarsje, Herman en Marcel niet.
Ook met de dobber gaat het om nuances, doorzetten en techniek.
Maar wel weer enkele vrienden gek gemaakt voor het dobber vissen, 
We gaan het zeker weer eens samen uitproberen.

Met visgroet Ed#1137

Augustus 2017

Hallo vis vrienden,

De 8e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" staat voor deze dag gepland, een koppelwedstrijd, en dit keer op de Maasvlakte 2 (MV2). Met 28 deelnemers zit er weer een stijgende lijn in, hoe meer zielen hoe meer vreugd zeg ik altijd maar. In "de Pub" trek ik balletje 2 en mag bij slag 5 een paar honderd meter naar links. Er staat een nnw-wind van 2 bft, temperatuur 21 °C, met een brandend zonnetje. Een aantal badgasten met tenten zit achter me, tot mijn verbazing schuiven ze de tenten op naar links zodat ze niet tussen de vissers door het water in hoeven. Sympathieke gasten! Om 14:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tubertini feeder hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes ~  afhouders, haakje f314\10 ~ f31\8 gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 100 ~ piramide lood 140 gram.

Er staat maar weinig stroming en ook de branding stelt niet veel voor, af en toe sleep ik het aas een stukje verder, totdat ik na zo'n 15 minuten kort achter de branding een aantal mooie doorbuigers krijg op de feeder. Ik besluit gelijk om m'n lijn vast te zetten met de pin op de molen zodat ik de volgende keer weer dezelfde afstand gooi. Als ik binnen draai zit er niets aan en dat is een teleurstelling.

Nog maar een keer proberen, maar wat ik ook doe de aanbeten blijven uit. Hier en daar worden er kleine botjes en kleine pietermannen gevangen. Een enkeling vangt een mooie goudharder of een dikke bot. De meeste zitten onder de kant te "pielen" op botjes van 7 cm de zogenaamde 1 punters (vissen onder de 10 cm tellen als 1 cm) hopend dat er één bij zit die groter is. Arvy Schonherr rechts van me vangt er eentje van 7 cm en is de koning te rijk.

Ik besluit het eens "ver" te proberen en schakel over op de NBS Tornado met 20,5\100 mm nylon, dat levert me gelijk een kleine pieterman van 12 wedstrijdcentimeters op, mooi van de 0 af.

Nog een aantal worpen "ver" levert me niets meer op en ik schakel weer terug op de feeder. Kees Selders links van me vangt een mooie bot van 21 wedstrijdcentimeters en gaat me voorbij, het is je gegund Kees. 18:00 uur is het weer afgelopen, ruim ik op en vertrek naar huis.

John de Vries wint de kanjerpot met een schitterende goudharder van 43 cm, gefeliciteerd John!

De uitslag:

1e en eerste overall John de Vries, 2 vissen (57 cm), 2e Armel Spee 2 vissen (42 cm), 3e Arthur van Tienen 3 vissen (25 cm). Mannen gefeliciteerd!

Van Arjan van Drunen, Sjaak Nuijt, Kees Selders, Janet en Henk Verlinde krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem#1168 
 26 augustus, de 9de onderlinge wedstrijd van de € -vissers aan de Maasvlakte 2 bij slag.

De verwachtingen waren niet hoog gespannen. Daags en op de dag zelf heb je een lekkere westen wind nodig om een mooi portie zeebaars te kunnen vangen.
En laat dat nu juist niet het geval te zijn.
Geen wind, 25 graden en vooral badgasten!
Niet de juiste ingrediënten zullen we maar zeggen.

Maar er moest gevist worden.
Wie geluk had en een leuk putje voor de deur had, kon een aantal postzegeltjes vangen. Ruud van Noord had er 11, waarvan maar enkelen boven de 10 waren die wat punten op leverden.
De rest waren 1- punters.
John de Vries won het potje met 2 maatse vissen. Een botje en een mooie goudharder, tevens de grootste vis.
Armel Spee ving er ook 1, terwijl Arthur van Tienen met een aantal maatse platjes het andere vak won.
Magere vangsten zullen we maar zeggen, maar wel rode kopjes!

Over 2 weken staat de Dintelhaven bij het brede stuk weer op het programma.
Wordt het botten trekken of guppen tikken, we zullen 't zien.

Groetjes Corne van de Kar
MAVER /Wout van Leeuwen
Zeevisteam


Beste Visvrienden,

Vandaag 26 augustus hebben we ons achtste clubwedstrijdje gevist.
Op de MV2 van 14-18 uur. Weinig wind en door het lage heen.
De verwachting was niet hoog gespannen voor de vangst, want geen wind is op de MV2 is  niet goed voor de vis.
Toch werd er wel een visje gevangen, te zien op de uitslagen van de Eurovissers op de site.
Het was dit maal een koppelwedstrijd.

John en Chris werden 1, John was de enige met vis met oa een Goudharder van 43 cm.
John won hiermee ook de kanjerpot.

Cor en Janet werden 2 , Janet was hierbij de enige met vis.

Armel en Wesley 3, met Armel die de vis ving.

Van Harte gefeliciteerd mannen en vrouw.

Ondanks de magere vangsten was het een mooie middag qua weer en deden er weer 27 man/ vrouw  mee, een leuk cluppie dus.

Met visgroet Ed#1137** 2 Mee-Visavonden komende week: 29-08 en 31-08**

Volgens de berichten beloofd het alweer mooie zomerse week te worden. Daarom gaan we 2 maal Op Mee-Visavond naar het zoute water!
Dinsdag 29-08: Mee-Visavond Strand Maasvlakte
Aanvang: 19:00
Vertrek: 19:15
Aantal plaatsen vrij: 4
Donderdag 31 -08: Dobberen op de Zeebaars
Aanvang: 19:15
Vertrek: 19:30
Aantal plaatsen vrij: 4
De avonden zijn bedoeld voor startende vissers die graag een beetje op weg geholpen willen worden. Deelname aan de avonden is Gratis. Materiaal gebruik is mogelijk in overleg.
Aas en reiskosten zijn voor eigen rekening.
Aanmelden voor de Mee-Visavonden is mogelijk via:
0180-453106 of info@hengelsport.wesdijk.nl
Alvast wat materiaal bekijken:
https://www.wesdijk.nl/hengelsport/441-zeevis
https://www.wesdijk.nl/henge…/522-zeevis-zeebaars-materialen
We hebben er volop zin in,
Goed visweekend Pim & Willem


Met vriendelijke groet,

Hengelsport Wesdijk
Gouwe 9
2991 CJ Barendrecht
www.wesdijk.nl/hengelsport
info@hengelsport.wesdijk.nl
0180-453106


Weer 3 mooie vissessies achter de rug 1e zeebaars op de hoek mooie zeebaarzen gevangen 1 aan de maat alles met een wapperlijn en ver uit de kant 2e sessie op de waterweg daar veel vis mooie wijting dikke bot en 3 tong 1 net aan de maat dan maar weer terug naar het strand did keer knallen baars na baars grootste was 53cm gevist met spring levende zagers en de haken zwaar beaast

afz leb Hengelsport Wesdijk Mee-Visavond Waterweg
Het doel van deze avond was Tong. De animo was groot.
Van de Tong bedoelt u? Nou dat niet zozeer, maar zeker van de liefhebbers om mee te gaan.
Nadat Willem samen met Kabir de gasten in de winkel van vers aas en de nodige instructies had voorzien, vertrokken ze naar Waterweg waar ik de heren op stond te wachten. Een ieder zocht zijn plekje op en begon met het optuigen van de hengels. Op deze stek is het niet echt nodig om met ankerlood te vissen, aangezien er tussen twee strekdammen word gevist en de meeste vis tussen de 10 en 60 meter word gevangen. Dit is echt een avondstek omdat de vis over het algemeen het best in het donker gevangen word. Als je verder weg gaat vissen dan heb je wel dat ankerlood nodig omdat het daar harder stroomt, alleen is de kans dat je materiaal verspeeld groter. Nadat iedereen opgetuigd was en aan het vissen liepen Willem en ik langs de vissers om hier en daar wat tips over te gebruiken lood en onderlijnen te geven, en zoals eigenlijk iedere sessie wat werpinstructies te geven
Nu hoef je op deze stek geen werpkampioen te zijn om een visje te vangen maar er is schijnbaar toch grote behoefte om verder te leren gooien. Ik zal een klein tipje van de sluier oplichten: koop een niet te slappe hengel en laat u goed voorlichten door mensen die er verstand van hebben. Over het algemeen zijn de hele goedkope hengels vrij slap en parabolisch . Dit betekend dat ze over de gehele lengte buigen. Om afstand te halen ben je beter af met een hengel met een topactie, tenslotte wil je ook een goede beetregistratie. Tot zover de les en verder met de visserij. Inmiddels ging het bij mij ook kriebelen en heb ik mijn spullen er ook maar bij gepakt. Ik vis hier zelf graag met de feeder en dan het liefst met mijn all time favoriet de Tubertini Epic feederhengel met een maximum werpgewicht tot 150 gram. Een dun gevlochten lijntje erop en een wapperlijn met 3 kleine haakjes en als reserve lijntje 3 dunne stalen afhouders. Dit doe ik omdat ik gewoon vis wil vangen ongeacht het formaat. Tenslotte is de beleving van het vissen voor mij toch de aanbeet en daarna zie ik wel hoe het formaat van de vis uitvalt.
Twee plekjes verder komt inmiddels het eerste Botje binnen en al snel zie ik zelf ook een friemeltje op mijn top wat uiteindelijk resulteert in een Grondeltje. De volgende worp een Botje. Links naast me ook weer een Botje, en na een wat mooiere aanbeet vang ik een klein Zeebaarsje. Zo rommel ik wat door met af en toe wat geruk en getrek van krabben aan het aas. De linkerbuurman komt een praatje maken en ik zie zijn hengel een mooie buiging maken en de eerste maatse Tong is een feit. Vrij vlot vangt hij er nog een bij, en dan word het na een rondje langs onze gasten voor mij tijd om op te ruimen en mijn bed op te gaan zoeken. Zelf heb ik 7 visjes gevangen maar helaas niets aan de maat. Verder was de visserij erg mager met hier en daar een enkel botje en naar ik hoorde nog 1 Tongetje. We hopen het snel nog een keer over te doen met betere vangsten.
Helaas kunnen we geen vangstgarantie geven, het blijft tenslotte vissen.
Tot ziens in de winkel of aan de waterkant


Pim, Wesdijk hengelsport


Woensdagavond op de Scheveningen zuidpier van 5 tot 12 uur.
Hoog water om half 6
Gevist met Paul en Richard
De stevige wind gin er al vlot uit , zodat we mooi aan de buitenkant konden vissen.
Dan de vangst totaal met 3 man
4 scholenbaarsjes/2 scholletjes  en jawel 1 leuke tong om mee te nemen.
Waar je wel gek van word zijn  de meeuwen die in je lijnen vliegen
Je moet dan je lijnen doorsnijden om de ……………. Vogels van een verdrinkingsdood te redden.

Ton Vreeburg 


Zaterdag 5 aug met een lekker windje en een meter hoge golven achter de zeebaars aan ......

LebJuli 2017
Wat een lekker weer om te vissen en ik heb gemerkt er zit overal vis maar nu nog aan de haak slaan dus 3 uur op sluisjesdijk gestaan maar voor 9 uur werd er niet veel gevangen wat paling schar en bot met heel af en toe tong na 9 e volop vis dan bij de botlek mooie tongen en tussedoor maatse zeebaars dan mag je niet klagen tot slot het strand valt me op dat er niet veel kleine zeebaarsjes worden  gevangen alles is boven de 35 en onder de 50 cm blijven en als ik wat vang is het met hoog water dat was vorig jaar wel anders maar wie weet did weekend beter        Afz Leb 

Laatste dag

Na het rustige weer van de afgelopen dagen was er voor de laatste wedstrijd een stevige westen wind van 6 bft. opgestoken. De hele week is er gehoopt op deze omstandigheden, het ‘’Nederlandse weer’’. Door het opsteken van de wind waren de vangsten beduidend beter dan de afgelopen dagen. Tevens zouden de meeste vissen groter van stuk blijken te zijn. Zoals bekend stond er voor U16 vandaag nog veel op het spel. We wisten dat goud en zilver buiten ons bereik lag, maar de strijd om brons moest nog gestreden worden. Portugal en Ierland beseften dit ook en gingen er net als ons volle bak tegen aan. Ook Ivan had individueel nog zicht op een podiumplaats. Het mooie van zo’n laatste wedstrijd is dat de spanning de climax bereikt. Vissers en coaches rennen over het strand en het oogt bij vlagen misschien wat chaotisch, maar op dit soort momenten is als geen ander te zien hoe groot de passie voor het vissen is. Wederom was het begin niet om over naar huis te schrijven. Mike had de eerste draai te kampen met lijnbreuk, waarna een minuut later zijn buurman Mike’s kapotte lijn binnen draait… inclusief een baars van 40 cm en een bot. Hij liet zicht niet uit het veld slaan en het hele team bleef zeer strijdbaar. Na drie uur vissen0 volgde opnieuw een gouden kwartiertje. Ivan en Mike pakten een aantal zeer mooie baarzen, Maarten vier botjes, Pedro had al vier vissen en pakte nog een botje bij en Martijn twee mooie botten die hem meteen naar de tweede plaats in het vak stuwden. Voor Ivan en Mike gold ook dat ze in de bovenste regionen van het vak verkeerden. Een ander mooi aspect van zo’n laatste dag is dat naast de captains ook de vissers en publiek aanschuift bij het opmaken van de resultaten. Elke visser komt één voor één voorbij en plots gaat het er dan steeds beter uit zien. Maarten pakt een 7 in het vak, Pedro een 5, zowel Martijn als Mike een twee en Ivan bekroont wederom een hele puike wedstrijd met vakwinst. En dan gaat het er voor zowel het team als Ivan individueel wel erg goed uitzien! Wat volgt is een druk op de knop… JESSSSS JUICHEN, twee maal brons!!! Vanavond mag dus zowel Ivan individueel als het team een bronzen medaille ophalen. Een geweldige prestatie van onze jongens!!! Frankrijk wordt uiteindelijk toch nog nipt wereldkampioen, vlak voor Engeland. Een Spanjaard wordt individueel wereldkampioen en een Ier pakt het zilver voor onze bronzen Ivan die het hele team nog heeft getrakteerd op lekkere broodjes vers gebracht uit Westkapelle!  U21 ging vandaag voor revanche, maar helaas wilde het ook ondanks het onstuimige weer niet lukken. Op Pim na lukte het ons niet om een echte grote bonus vis te vangen. Het vangen van een grote vis was nodig om het verschil te maken met de andere landen. Frankrijk wordt ook bij de oude jeugd wereldkampioen voor Ierland en Kroatië. Nu volgt nog de prijsuitreiking en het schoonmaken van de zeer dienstbare koelkast! Het SVN Tronixpro tea

Vangstverslag Tong Waterweg 18-07-17
 
Het tij viel goed deze avond, om het weer eens te proberen bij de Picknick plaats aan de Waterweg. Alleen de harde Oosten wind kon, met het opkomende water in het donker, nog roet in het eten gooien. Eén colllega visser had zij  tentje opgezet en zijn dochter meegenomen. Superleuk om te zien en ik kan niet wachten tot mijn zoon wat ouder is. Nu alleen nog hopen dat hij er ook zo over denkt. Zoals altijd een ietwat frustererende start, met een pruik in de gevlochten lijn, haakje in mn veter, haakje in mn tas, verkeerd topje voor de feeder meegenomen en een losser voor de kant. Soms wil ik te graag denk ik. Vanaf de start af aan regelmatig beten. soms duidelijk Krab, soms Zeebaars. Ik moet zeggen dat ik omtrent aas en onderlijnen al een tijdje wat verward ben, maar zo’n avond als deze helpt daar niet echt in mee. De Emotion ging met wapperlijn haak 4 in de stroomnaad van de strekdam, met grote steekzagers erop. De Influence met de bekende verzwaarde oranje onderlijnen en kleine stukjes oudere Steekzagers zover mogelijk. Na een Baarsje op de Emotion, klapte nog in het licht, een mooie maatse Tong…..op de bovenste haak van de Wapperlijn. Gevolgd door een drietal Baarsjes op de ‘zogenaamde’ Tongenonderlijn……..Het zal te maken hebben met het ondiepe water, dat het op het moment dat de vis los is, niet zo heel veel uitmaakt. Een lekker actieve avond, met nauwelijks tijd om even te zitten, mede ook door de grote getalen Krab met van tijd tot tijd flinke klappen op de gevoelige Grauvell toppen.. Maar met uiteindenlijk 7 Botten, 6 Baarsjes, 3 maatse Tongen en een Paling, was ik zeker niet ontevreden. Uiteraard later dan gepland vetrok ik richting huis, 3 Tongen in de koelkast en snel naar bed. Met name in het najaar kan je op deze plek erg leuk Tong vangen.
Groet Willem
De gifbeker moet helemaal leeg!

Soms zijn er van die wedstrijden die je zo snel mogelijk wilt vergeten, omdat het resultaat niet goed is. Neem nou de eerste en de tweede wedstrijd als voorbeeld. Gisteren daarentegen hebben we iets meegemaakt dat het resultaat van het SVN Tronixpro team volledig doet verbleken. Het hield en houdt helaas nog steeds de gemoederen bezig. Zonder in detail te treden, zullen we toch de situatie proberen uit te leggen. Tijdens de captainsmeeting van afgelopen zondag is verteld aan de captains dat je een vis uit het water mag pakken wanneer de haak nog bevestig is aan de lijn en in de bek van de vis zit. Jeremy kreeg gisteren in de laatste 10 minuten van de wedstrijd een enorme aanbeet. Na een dril van ruim 5 minuten kwam er een grote vis in zicht, namelijk een harder van 53cm. Op een laag water van nog geen 10 centimeter pakte hij de vis met de onderlijn nog intact en de vis nog gehaakt uit het water. Toch ontstond hier een discussie…… Voor het opmaken van de uitslag is op basis van een internationale jury beslist dat de vis niet telde. Deze beslissing wordt niet unaniem gedragen maar uiteindelijk velt het jurylid met de hoogste rang het oordeel. Wat ons betreft is het ergste nog wel dat Jeremy achteraf in hele verhaal vergeten wordt. Naar onze mening hoor je voor het landen van zo’n vis te applaudisseren. Dat zouden wij tenminste wel doen! Naast al deze drama nog een update over de situatie bij U16. Na 3 uren en niemand met vis zag het er wel erg somber uit. Het vertrouwen bleef er desondanks in en plots kwam de omslag. Een gouden kwartiertje volgde waarin Pedro met twee vissen z’n sectorwinst veilig stelde en zowel Ivan als Mike tot de tweede plaats in het vak opklommen. Ondanks het vol gas door blijven gaan van het hele team, bleef een vierde man met vis uit. Dit resulteerde uiteindelijk in een derde plaats in het landenklassement achter Engeland en wederom Frankrijk. Goud en zilver lijkt nu wel te ver weg te zijn. Voor de derde plaats daarentegen hebben we alles nog in eigen hand. We staan nu gedeeld 4de met 13 punten terwijl de nummer drie slechts één puntje minder heeft. Als klap op de vuurpijl staat ook Ivan individueel nog op een goede uitgangspositie, namelijk derde met slechts enkele punten meer dan de nummer twee. De Spanjaard die eerste staat lijkt wel uit het zicht, maar je weet het natuurlijk pas zeker als de laatste wedstrijd vervist is. Voor zowel U21 als U16 geldt dat er motivatie zat is om er nog één keer vol tegenaan te gaan. Het weer vandaag is aan onze zijde, namelijk een wind toenemend tot 6 bft. uit westelijke richting. Na afgelopen dagen met rustig weer gaat ons hart hier wel sneller van kloppen. Kop naar boven en blijven strijden voor de medailles of ten minste sportieve revanche.


Hallo allemaal,  

Hier weer een klein verslagje van visgek Wesley. Op zondag 9 juli had ik zin om te gaan vissen. Een dag van te voren al aas gehaald, en een gezellig praatje gemaakt over de laatste vangsten. De berichten waren niet echt heel denderend. Als locatie had ik Pernis in me hoofd. En dit werd het dus ook. Helaas had ik in de avond nog wat op de planning staan en kon ik niet het juiste getij afvissen. Heb van 11.00 uur tot 17.30 uur gevist en om 17.30 was het hoog. 


Na een lekker plekje gevonden te hebben werd het wapentuig van de dag erbij gehaald. Het wapentuig om de vis te belagen is de K2 blue metal met Penn affinity en de Imax fr match  met  Penn 525. Als onderlijnen gebruik ik de bekende fluo afhouders met een piertje of een zagertje eraan.

De gehele dag heb ik lekker relax gevist. Vaak zat er wel een grondel of een botje aan de lijn. Het maakte niet uit wat de afstand was. De vis werd niet groter. Helaas heb ik geen tongetje kunnen verleiden met een piertje of zagertje. Ik heb in totaal stuk of 12 botten en 8 grondels gevangen. 


Het was een lekker dagje vissen met een zonnetje en een licht briesje wind. In totaal maar 20 vissen gevangen.


Met vriendelijke groet,


Visgek Wesley


Het regent nullen!

Vanuit een warm Frankrijk proberen we jullie weer het laatste nieuws te brengen. Helaas is dat ook vandaag overwegend negatief nieuws. Door de felle zon en de oostenwind is de wedstrijd van gisteren wederom uitgedraaid op een debacle. Er zijn sectoren waar slechts drie vissen zijn gevangen. De vraag die soms opkomt: is dit parcours dan wel geschikt voor een wereldkampioenschap? Terugdenkend aan de dagen met wind op de kant en de mooie aantallen vis geeft ons weer de bevestiging dat dit prachtige stranden kunnen zijn.
Wederom hadden we het geluk niet aan onze zijde wat betreft het vangen van grotere vissen. De tactiek is namelijk om de eerste twee uur wat meer aas te gebruiken en te gokken op een zeebaars of bot. Na de eerste twee uur bestaat de vangst bijna uitsluitend uit zeer kleine zeebaarsjes, pietermannetjes en botjes. Het vangen van deze vissen blijkt ook nog zeer belangrijk te zijn. Met een één-punter kun je nog zo 4de worden in het vak. Het is zaak om ook tijdens de laatste twee uur nog vol gefocust te blijven doorvissen op dat ene visje dat wellicht een keer langs komt. En dat is ontzettend lastig als je nergens vis hebt gezien. Daarnaast zijn wij het ook niet gewend om zo dun en fijn te vissen. Landen als Kroatië doen dit het hele jaar door en zijn daar helaas meer bedreven in.
Bij U21 wisten vier man vis aan te leveren. Helaas zonder echte bonusvissen wat resulteerde in een zeer teleurstellende zevende plaats.
Bij U16 konden slechts drie man vis ter meting aanbieden. Hier waren nog twee landen met minder vis, waardoor we een zesde plek konden noteren. Ook dit is teleurstellend, echter dit biedt gezien de tussenstand nog perspectief. De nummer drie in het klassement staat namelijk slechts op 2 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Bijzondere vermelding hier is dat een Spanjaard een elft (Aloze) wist te vangen van 46 cm! Dit schijnt hier zeer uniek te zijn en levert meteen ruim duizend punten op.
Na alle negatieve berichten proberen we toch af te sluiten met een positieve noot. De wind draait namelijk vanochtend naar het zuidwesten en blijft dan tijdens de komende twee wedstrijden vanuit zee waaien. Hieruit putten we moed en hopen we meer toe te komen aan ons eigen spelletje. We laden ons weer op en gaan er nog twee dagen volle bak tegenaan.

Het SVN Tronixpro team Dramatische start voor de Nederlandse junioren!

Na de eerste wedstrijddag hebben we een grote klap te verwerken gekregen. Waar het kwartje tijdens de officiële training onze kant op viel, was dat tijdens de eerste wedstrijd niet het geval. Toegegeven: tijdens de officiële training hadden we te maken met “Hollands weer” terwijl we het gisteren moesten doen met een aflandige wind en een felle zon. Dat zijn simpelweg niet de omstandigheden waar we ten opzichte van de andere landen het best tot ons recht komen.
De taaie omstandigheden vertaalden zich dan ook duidelijk in de vangst. Deze waren namelijk beduidend minder dan tijdens alle trainingssessies en de officiële training. In de eerste twee uur van de wedstrijd moest het echt gebeuren. Wist je tijdens die periode geen mooie bot of zeebaars te vangen, dan zou het ontzettend lastig worden om nog hoog te eindigen in de sector. De branding is rond hoog water namelijk volledig weg en er is dus nauwelijks beweging in het water.
Voor U21 startte het toernooi als een groot debacle door als 8ste te eindigen in het landenklassement. Zowel Frankrijk als Ierland staken er met kop en schouders boven uit en werden één en twee. De andere landen zaten allemaal binnen 20 punten van elkaar. Dit geeft ons voor vandaag weer hoop dat het klassement helemaal op de kop kan gaan.
U16 was het lichtpunt vandaag en behaalde met een 4de plaats een goede uitgangspositie voor de komende dagen. Desondanks houden we een bittere nasmaak over, omdat de nummer twee en drie in het klassement zo kort voor ons eindigden. De verschillen zijn allemaal zo klein en bewijzen maar weer eens dat we tot de laatste draai, ook al komt er al twee uur geen vis uit, vol in moeten geloven.
Vandaag gaan we er weer gewoon vol voor. Vanaf morgen lijkt het Nederlandse weer terug te keren en dat geeft de burger moed. Nu gaan we weer achter de lijnentafel en houden jullie verderop de hoogte!


Het SVN Tronixpro team
World Championship Shore Angling 2017 Junioren


Na alle vrij trainingen en de officiële verplichtingen kon er gisteren voor het eerst met de andere landen worden gestreden tijdens de officiële training. Het blijft toch een beetje een apart fenomeen die officiële training. Voor sommige landen betekent dat echt wedstrijdvissen op het scherpst van de snede, voor andere is het een veredelde rustdag. Feit blijft dat er op zo’n dag voldoende te leren valt, het een eerste mentale opsteker kan zijn, maar toch proberen ook wij niet het achterste van de tong te laten zien. Het gevoel dat nu in ieder geval overheerst: lekker dat het nu echt gaat beginnen!
Zowel de U21 als de U16 visten aan het meest zuidelijkste parcours. Zoals het er nu naar uitziet zullen we dit parcours niet meer aandoen tijdens de wedstrijddagen, hoewel de parcoursen van de wedstrijddagen hier nagenoeg op aansluiten en dus vergelijkbaar lijken. Vergelijkbaar is hier overigens ook maar een relatief begrip. Werkelijke elke sector is anders.
Het diner van zaterdag was ook letterlijk terug te zien op delen van het parcours. Aan de laagwaterlijn staan palen waar mosselboeren aan het oogsten zijn. In combinatie met turfbedden resulteerde dit in moeilijk bevisbare stukken met veel vuil. Op andere delen van het parcours waren de vangsten ronduit goed te noemen. Aantallen boven de 20 stuks, met name zeebaars(jes) en bot, waren geen uitzondering. Omdat we hier volgens de Franse methode vissen, de cm/gewichts-omreken tabel, zegt aantal vaak niet alles. Er zijn zat voorbeelden te noemen waar 10 tot zelfs 15 vissen overbrugd worden door simpelweg grotere vis te vangen.
Bij U21 wisten we bijna allemaal een aantal grotere vissen te vangen. Dit resulteerde in een keurige derde plaats, achter respectievelijk Spanje en Portugal. Individueel pakte Joeri met een sterke eindsprint de dag overwinning van de trainingswedstrijd.
U16 wist met aantallen goed bij de concurrenten te blijven, maar hadden meer moeite met het vinden van de grotere vissen. Net als Joeri kon Martijn in het laatste half uur nog een eindsprint inzetten wat resulteerde in een nette vakwinst. We visten met 3 man gisteren, waardoor we niet zijn opgenomen in de landenklassering.
Vandaag gaan we weer vol goede moed naar de stranden waar we afgelopen week diverse keren goed getraind hebben. Naar mate de dag vordert zal de westenwind en bewolking plaats maken voor de zon en een warme noordoosten wind. We gaan zien wat dit weer brengt.
We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van de vorderingen tijdens dit WK!
Groeten uit plage de Ambleteuse,
Het SVN Tronixpro team
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 7e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" op de locatie Pernis, op het grasveld trek ik balletje 10 en mag zodanig op dit steknummer plaats nemen. Een vervelende plaats, want vanaf de gele brug naar rechts tot het eerste bankje is een slecht stuk waar een hoop afgetrokken lijnen en stenen onder water liggen, iets wat algemeen bekend is en ik de vorige keer ook al voor gewaarschuwd heb, waarom ze dit stuk dan meenemen in het parcours is me een raadsel. Er staat een nnw-wind van 4 bft, temperatuur 19 °C met een zonnetje. Hw Vlaardingen 16:32 uur (+119 cm), lw 22:16 uur (-55 cm), (± 174 cm).

Wat ze wel goed hebben geregeld is de waarschuwing dat er gevist gaat worden, de vissers die er nog staan verdwijnen nog voor de wedstrijd begint.

Oorspronkelijk zouden we om 14:00 uur beginnen, maar er kwam een visser wat later zodat we gezamenlijk om 14:10 uur in kunnen werpen. Ik start met de  4,5 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes afgewisseld met flexi-metalen afhouders, haakje f314\10 ~ f31\8, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 150 ~ 175 gram, piramide lood 140 gram ~ geankerd 170 gram. Volgens de geruchten zou er een goede kans zijn om botjes onder de kant te vangen, dus dat proberen we eerst maar eens.

Na wat tikken op de feeder draai ik een zwartbekgrondel naar boven, jammer genoeg komt het piramide lood klemvast te zitten en moet ik naar benden afzakken. Beneden aangekomen krijg ik het lood met geen mogelijk los en koppel de onderlijn van de hoofdlijn, de grondel weet ik wel te redden dus de centimeters zijn binnen, wel met een paar volgelopen laarzen, het start sein van "deze rampsessie".

14:32 uur komt er een zwartbekgrondel bij en ook deze is boven de 10 centimeter zodat hij volledig telt (vissen onder de 10 centimeter worden gewaardeerd als 1 centimeter).

Omdat de botjes weg blijven en er hier en daar een bot en\of tong op afstand naar de kant wordt gedraaid besluit ik de 4,5 meter k2 Titanium in te schakelen, als ik deze op een gegeven moment probeer binnen te draaien loop ik muurvast en ben ik alles kwijt. Nieuwe voorslag erop en nogmaals weer alles kwijt. Even onder de kant "pielen" en er komen om 16:17 uur weer twee grondels bij, jammer genoeg onder de 10 centimeter dus 2 cm erbij, dat schiet ook niet op. 16:30 uur weer een zwartbekgrondel.

Daarna verlies ik weer een lijn  met vastzitten en om 17:06 uur komt er weer een zwartbekgrondel bij.

Omdat er nu van afstand wat meer wordt gevangen, schakel ik over op de Cobra met Berkeley Orange gevlochten lijn erop, tijdens het inwerpen meen ik even een "pruik" (lijn in een kluwen) te zien en ja hoor bij het binnen draaien, schiet er één grote kluwen door het topoog heen, waarna ik weer vast kom te zitten en alles kwijt ben, een nieuw spoeltje draad notabene.

De K2 maar weer met 25\100 mm nylon en een nylon tapse voorslag, na op afstand toch wat tikjes gezien te hebben draai ik binnen, met jawel vis er hangt een bot aan, eindelijk wat centimeters, totdat blijkt dat m'n rechter buurman over m'n lijn heeft gegooid. Ook hij draait binnen en "ragt" zo m'n bot eraf. Kan gebeuren, maar als je al zo weinig vangt, een "bittere pil".

Opnieuw dan maar met weer een zware draai, nee he, geen vis maar een grote wolhandkrab die er voor de kant af valt. En om 14:10 uur bij de laatste draai zit er ook niets meer aan.
Geen "fijne" wedstrijd, een hoop ergernis en niet lekker gevist. Te vergelijken met ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start u ontvangt geen €200.

De uitslag:

1e en 1e overall Cor Doeven 14 vissen (251 cm), 2e Kees Westdorp 15 vissen (245 cm), 3e Joop Geschiere 11 vissen (216 cm). Mannen gefeliciteerd!

En nu maar hopen dat de volgende wedstrijden beter gaan, eigenlijk kan het niet slechter. Toch???

Van Marcel Adriaans, Peter van der Gaag en Koos Hubbers krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem #1168
8 juli, de 7de clubwedstrijd van de € vissers.
Dit keer aan het Pernissehoofd.

Onder zomerse temperaturen werd er vandaag bij de parkeerplaats ingeschreven. Lekker in het zonnetje, flesje bier erbij ??, er zijn slechtere omstandigheden, niet waar?
Het leek wel een parkje, met bankjes en uitzicht op de Nieuwe Maas.
Vandaag dus volop toeschouwers, of kwamen ze niet voor ons? ??
Zelfs hadden ze voor ons een tribune gebouwd ( vond ik wel wat overdreven ??)
De borden dat er een wedstrijd zou worden gehouden, was voldoende want de vrije vissers gehoorzaamde door hun afwezigheid. ??

Vak A was links uitgezet van het steigertje, waar regelmatig de watertaxi aanmeerde.
Vak B en C waren naar rechts uitgezet.
De wedstrijd begon met 10 minuten vertraging omdat er in de Randstad weer eens van die onvermijdelijke files waren. Nadat iedereen klaar was en geïnstalleerd was, begonnen we om 14:10.
Al snel kwamen bij sommigen de eerste botjes en tongetjes naar boven.
Stroming stond er in het begin niet, dus kon je lekker scherp vissen.
Na gelang het water op kwam, werd de stroming heftiger en de vangsten minder.
Ook kwamen sommigen op afstand vaak vast te zitten op een rand van de vaargeul, met als resultaat het kapot trekken van de lijnen.
Maar goed, er waren ook vissers die gelijk hun plekkie hadden gevonden en vingen gestaag door.
Joop Geschiere won met 11 stuks vak A, Cor Doeven werd allround winnaar met 14 stuks, terwijl good old Kees Westdorp met 15 stuks, maar minder centimeters in vak C de beste was, goed voor een tweede plaats vandaag. Arthur van Tienen had vandaag " een slechte dag", maar werd toch nog goed gemaakt door de kanjerpot te winnen met een bot van 34 cm.

Heren allemaal gefeliciteerd, Ik vond t een gezellige dag en was toch nog tevreden met mijn 10 visjes.

Op naar de Augustus- wedstrijd aan Maasvlakte 2.

Groetjes Corne van de Kar,
MAVER -Wout van Leeuwen zeevisteam 

NB Eurovissers; we vonden het heel fijn en fideel dat de vrije vissers ruim baan maakten voor de geplande wedstrijd. 
Na de wedstrijd werd mijn plek direct ingenomen door een vrije visser, in goed overleg.
Fijn dat het zo kan, en zo hoort het ook, bedankt mannen en vrouwen/.Beste Visvrienden.

Op zaterdag 8 juli stond het zevende wedstrijdje van de Eurovissers op het programma.
In de Maas bij Pernis, Pernisse Hoofd.
Het was prachtig weer en qua getijde was het opkomend, gevist van 14 tot 18 uur.
Vanwege de sluitingen van de Heinenoord tunnel zijn we een kwartier later begonnen om iedereen een eerlijke kans te gunnen.

Het target was dit maal botjes, tongen en of paling.
De botjes en tongetjes lukten best redelijk, paling hebben we niet gezien om te meten, al verspeelde John een paling voor de waterkant.
Het was een heel mooie middag, iedereen had vis en de klasbakken kwamen tot 15 vissen.

Cor Doeven won het potje, Kees Westdorp werd tweede en Joop Geschiere werd derde.
Arthur van Tienen won de kanjerpot.
Gefeliciteerd mannen.

De volledige uitslag staat weer op de site.

Oh Ja, De LOVE Boat kwam ook nog voorbij :-)

Met visgroet Ed#1137

 Afgelopen vrijdag 30 juni gingen we richting de Noorderpier in Wijk aan Zee om daar met kunstaas makreel, zeebaars en of een geepje te verschalken.
Een prachtig zonnetje aan een behoorlijk blauwe hemel.
Iedereen was goed geluimd.
Ben ving uiteindelijk een ondermaatse zeebaars van 35cm ongeveer, gevolgd door de gebroeders Pierre en Frans, die nog een paar horsmakreeltjes aan de haringpaternoster konden landen.
Bob zou tijdens de tweede sessie in Oud-Velsen van zich doen spreken.
Eerst rond 17:30 fish-and-chips met heerlijke biertjes weggespoeld. Je krijgt
een zilte zoen op de kop van de pier, vandaar.
Rond 19:30 uur vlogen de onderlijnen met afhouders en fantastische zagers het Noordzeekanaal in ter hoogte van de dorpsbrink. Links en rechts van ons zaten nog meer tongenjagers.
De vangst viel nogal tegen en om 21:00 uur het weer ook, want het begon te regenen en
het hield niet meer op. Het werd een natte kolerebende en ook Noach voer in het duister langszij.
Rond 00:30 uur stond de teller op veel ondermaatse tong en wat botjes of bot, een enkel miniwijtinkje, maar all credits voor Bob, die een drietal prachtige tongen mee naar huis kon nemen.
Voorlopig laten we het Noordzeekanaal en de Noordpier met rust en zullen de komende keer de wateren rond de Rijnmond gaan afvissen. Eerst maar eens opdrogen!!

Met visgroeten,
Frans en Pierre en Ben den Hartog
en onze BIG neef Bob van der Weide.

Beste visvrienden,

het is inmiddels al weer juli en dat betekent dat ik de tweede prijs namens de Eurovissers mag uitdelen voor het beste, leukste, interessantste vangstbericht van de afgelopen drie maanden.
Het bestuur heeft besloten dat de prijs van 25 Euro, in waardebonnen van hengelhuis Maassluis, dit maal naar Andres Monna gaat.
Andres heeft weer een aantal mooie berichten ingestuurd over de vangsten met een kruisnet in het kader van met monitoren van de glasaal en andere vissoorten in onze regio.

Andres, als je me een PB stuurt op sponsor@eurovissers.nl , dan kunnen we de afwikkeling regelen.

Met visgroet Ed#1137Juni 2017


Vangstverslag Mee-Visavond Waterweg 29-06:
Na een minder goede vangstavond aan het strand, besloten we eens met klanten op Tong te gaan vissen in de Waterweg.
Helaas moest Pim zich ziek afmelden, waardoor ik met Niels en vader Rene uit Tilburg en Jan uit Den Haag had afgesproken in de winkel. Na wat materiaal uitleg stonden we binnen 20 minuten op de parkeerplaats langs de Waterweg. Ook lekker, een keer wat korter bij huis.
Net na achten pakte we nog een stukje opkomend water, dat met een redelijke vaart tussen de stenen door vloog. Het duurde niet lang voordat de eerste Tong binnen kwam gesurft. Niels was de trotse eigenaar van een net aan maatse Tong, gevolgd door een Wijting op de volgende trek. Niet veel later was Jan aan de beurt en ook hij mocht gaan denken aan een Tongenmaaltijd met een fraai exemplaar. Zelf moest ik het doen moet een ondermaatse Tong en een Wijting. Niels nog een Tong en nog een Wijting en ik nog een trek van 2 Botjes.
Tussendoor hebben we met elkaar nog wat worpen op techniek geoefend, daar er nog best vaak op kracht gegooid wordt. Bijna direct merkte Niels, ondanks dat het wat onwennig aanvoelde, het resultaat. Inmiddels had de 4e Mee-Visser zich aangemeld. Ook Angelo kwam uit Den Haag. En ook voor hem duurde het niet lang voor hij het eerste Tongetje pakte. Zoals vaker aan de Waterweg, viel de stroom eruit net na hoog. Keerde hij direct, om vervolgens weer te draaien. Tot oerkreet achtige spijt, trok ik tot 2 maal toe mijn lijn af kort voor de kant, met naar alle waarschijnlijkheid twee zeer grote Zeebaarzen die nu met versiering rondzwemmen. Ook Rene had hier eenmaal last van, wat dan nog gedeelde smart was voor beide.
Waar ik helemaal van baalde was, dat dat mijn laatste twee oranje Tongenlijnen waren, daar Niels en zijn vader de laatste voorraad hadden weggekocht. Werk aan de winkel voor Pim dus. Want Niels bleef toch zo af en toe juist op die onderlijn nog Tong vangen. Ook Angelo pakte een flinke Tong voor thuis. Tegen 23:00 stroomde het dermate hard, dat we stuk voor stuk de hengels aftuigde en elkaar bedankte voor een gezellige Visavond.
Behalve Niels, die had nog 3 Zagers. Met het weglopen hoorde we hem nog roepen: En weer een maatse! Niels....mag ik volgende keer met jou mee op Mee-Visavond?
Mannen bedankt voor de gezelligheid en het delen van onze hobby. Tot een volgende ronde,
Groet Willem
Hengelsport Wesdijk.Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 6e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" op de Maasvlakte 2. In "de Pub" trek ik balletje 18, een flink stuk naar rechts vanaf slag 6 waar we gaan vissen. Er staat een wzw-wind van 5 bft met stoten van 6 bft, temperatuur 17 °C, met in het begin van de wedstrijd wat regenspatjes. Lw HvH 08:25 uur (-67 cm), hw 15:42 uur (+129 cm),  (± 196 cm).


Omdat de zee nogal onstuimig is besluit ik om met de 4,5 meter Cobra GT te vissen, hoofdlijn 22\100 ~ 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 ~ f31\8 gevuld met een zeepier\slik\zager of een combinatie hiervan piramide lood ~ trapezium lood 210 gram ~ geankerd 210 gram.

De stroming is gigantisch en wat ik er ook aanhang qua lood het loopt gewoon weg. Henk Verlinde rechts van me doet er twee loodjes aan wat een enkele keer blijft liggen en op die manier weet hij er toch een zeebaarsje van 31 cm uit te trekken. Nadat het lood weer eens een keer weggestroomd is, en twee plaatsen rechts bij Richard van der Maat ligt, is het niet meer los te trekken en knapt m'n lijn, een spoeltje met 25\100 mm nylon erop biedt uitkomst.

Bij mij blijkt het nog harder te stromen met uiteindelijk een stuk trapezium lood van 210 gram te samen met 200 gram piramide lood, met 410 gram eraan is werpen geen optie, maar ingooien met een "pisboogje" is geen probleem, de Cobra kan tegen een stootje. Tegen het einde blijft het zelf af en toe liggen en dat zijn de momenten dat je een zeebaarsje kan verwachten. Zo lukt dat ook bij Richard van der Maat.

Om 14:00 uur is het weer afgelopen, lang geleden dat ik een 0 heb gevist (=niets vangen) maar het is niet anders. Het was gewoon een slecht stuk, meer vooraan is er beter gevangen met 7 a 8 stuks zeebaarsjes en dan doe je mee. Wel lekker uitgewaaid en de sfeer was top. Volgende keer maar hopen op een betere vangst.

De kanjerpot gaat naar John de Vries met een zeebaars van 52 cm, John van harte!

1e en 1e overall Dirk Dierckx 8 vissen (261 cm) en een spoedig herstel toegewenst met je gescheurde spier, 2e John de Vries 6 vissen (233 cm), 3e Jos Mels 2 vissen (74 cm). Mannen gefeliciteerd!


Van Marcel Adriaans\Kevin Selders, Harry van der Harst, Willem Hoogendoorn en John de Vries krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem#1168 


Beste Visvrienden,

Op zaterdag 24 juni vond onze zesde clubwedstrijd plaats, op de Maasvlakte 2.
Met een westenwind van 5 tot 6 Bft, dus de zee was redelijk onstuimig.
Het was te doen om zeebaars te vangen, dat is met een westenwind goed te doen op de MV2, maar dit was toch een beetje teveel van het goede leek het.
Toch werden er leuke baarzen gevangen, voor de uitslag zie onze uitslagen site.

Er deden 20 man/ vrouw mee en we visten van 10-14 uur.
De vangsten waren zeer stek gebonden en dat zal te maken hebben met de verschillende muien en zwinnen zo vlak voor de kant.
We kunnen allemaal wel een beetje vissen, maar de verschillen waren redelijk groot, zelfs tussen naast elkaar liggende  stek nummers.

Dirk werd eerste, met een handicap, want hij scheurde voor de start van de wedstrijd een spier in zijn kuit, en dan nog winnen ook, sterk gevist.
John op 2, die John vist een sterk jaar in 2017.
De derde Jos, die doet ook elke keer goed mee.
Kanjerpot ook voor John met een baars van 52 cm.


Gefeliciteerd mannen, en sterkte met de blessure Dirk....

Met visgroet Ed#1137Hallo Allemaal,

Dit is het laatste berichtje van de kruisnet monitoring van dit seizoen.
En weer hebben we de nodige verschillende soorten visjes gevangen en zelfs weer 2 nieuwe soorten.
            
Maandag 29 Mei:
Trek 1: 1 Snoekbaarsje en 1 Winde,
            Eerst wisten we niet wat de 2de soort was maar na gezoek en gevraag waren we erachter dat het een Winde was (de eerste nieuwe soort)
Trek 2: 3 Snoekbaarsjes, 1 Driedoornige Stekelbaars (cm of 2 en wel een hele mooie tekening, zie foto),
Trek 3: 2 Snoekbaarsjes en 1 Haring,
Trek 4: 1 Driedoornige Stekelbaars en 1 Haring,
Trek 5: 1 Snoekbaarsje en 1 Haring.
            
Donderdag 1 Juni:
Dit was een echt Snoekbaars avondje, we vingen er totaal 31.
Trek 1: 1 Snoekbaarsje en 1 Haring,
Trek 2: 1 Snoekbaarsje,
Trek 3: 20 Snoekbaarsjes,
Trek 4: 4 Snoekbaarsjes, 1 Driedoornige Stekelbaars en 1 Brakwatergrondel/Dikkopje,
Trek 5: 5 Snoekbaarsjes.
            
Dinsdag 6 Juni ivm Pinksteren gister niet gevist:
Een verwaaid avondje deze keer, Hoewel de wind tussen kracht 6 en 7 zat was ons netje net een vlieger.
De wind stond uit de Waterweg recht op ons stekkie en doordat de wind met harde stoten kwam was het dus echt niet te doen, als er al een visje in zou zitten
kreeg hij/zij vlieg les dus na 2 trekken zijn we er mee opgehouden.
Het was wel erg jammer voor Sanne( 1 van de contactpersonen van RAVON) die deze avond bij ons langs kwam.       
            
Donderdag 8 Juni:
De laatste avond van Thijs dit jaar en omdat ik nog wou trakteren voor mijn verjaardag(volgende week) had ik vanavond het nodige meegenomen:
Mini BBQ met 3 hamburgers en broodjes en natuurlijk een sausje en een drankje.
We hadden het al een paar keer gezegd dat we maar een keertje moesten BBQen, dus dat ging nu gebeuren, Thijs en Kay hadden dit niet verwacht dus was het een leuke en lekkere verrassing.
Trek 1: niks,
Trek 2: 1 Snoekbaarsje en 1 Winde,
Trek 3: 3 Snoekbaarsjes en 1 Winde,
Trek 4: 2 Winde en 1 Brakwatergrondel/Dikkopje,
Trek 5: 2 Snoekbaarsjes en 2 Brakwatergrondel/Dikkopje.
           
Maandag 12 Juni:
Nu hadden we een avond vol Winde maar het woei niet,
Trek 1: 1 Snoekbaarsje,
Trek 2: 2 Snoekbaarsjes,
Trek 3: 2 Snoekbaarsjes en 6 Winde,
Trek 4: 2 Snoekbaarsjes en 22 Winde,
Trek 5: 1 Snoekbaarsje en 2 Winde.
          
Donderdag 15 Juni:
De laatste avond van dit seizoen.
Trek 1: 1 Driedoornige Stekelbaars,
Trek 2: niks,
Trek 3: 3 Winde,
Trek 4: 1 Snoekbaarsje, 1 Winde en 1 Schar( ook weer een Nieuwe soort),
Trek 5: 9 Snoekbaarsjes en 1 winde.
We hadden dit seizoen 17 soorten.
Zo nu zit dit seizoen er weer op, het netje kan een schoonmaak beurtje krijgen en dan gaan we er in 2018  weer tegen aan.


Groeten Andres.


2 mooie vissessies met als eerst 3 mooie tongen in de haven de dag erna naar het Maasvlakte strand ook hier een visje gevangen maar wel veel missers dat kwam door de vollle maan denk grootste was 45 cm en het was een vechter dus veel lol.


  Afz LeB Zaterdag 11 juni is ons zesde evenement gevist, wel in verschillende etappes kan ik vertellen.
Het evenement met inschrijvingen leverde 16 leden op die gezellig gingen vissen aan het Noordzeekanaal.
Dat is natuurlijk leuk, proberen een tong, paling of een ander visje te vangen in een "sloot" die niet in de Europoort ligt.
Buiten het evenement waren er verschillende teams die hun teambuilding dag hiervan gemaakt hebben, maar die besloten wat later te gaan vissen om zo de avond en nacht mee te pakken.
Kortom, de hele dag zijn er Eurovissers aan het kanaal geweest, met wisselende vangsten. Helaas veel kleine tong, maar dat mocht de pret niet drukken.

De VLOG vissende local Luc Mom heeft een filmpje gemaakt, de beelden spreken voor zich, dus een lang verhaal is niet nodig.
Wel een idee om dit vaker voor de Eurovissers te doen.


Groeten Ed#1137

Het was weer zover MV2 stond er op de planning.
Afgaande op de weerberichten had ik een flinke branding verwacht. Dat viel eigenlijk best mee en aangezien we afgaand water visten was het nog minder.
We werden verwelkomt door duikende Sterntjes, dus aas was aanwezig en de omstandigheden beloofden vis. Mijn twee gasten van vanavond, Remo en Stefan stonden al op het strand toen ik aankwam. Ze hadden mij gevraagd of ik eerst wat werpinstructies kon geven. Zo gezegd zo gedaan.
Inmiddels was Roy ook aangesloten en konden de heren wat testworpen doen. Zo hebben we ze een basistechniek meegegeven waardoor de werpafstand van de heren aanmerkelijk toenam. Affijn er moest gevist worden dus ik ging mijn hengels ook snel visklaar maken en binnen de minuut stond m'n hengel al te klapperen! Wordt weer werken dacht ik nog en dat was ook zo. Vaak stond de hengel vrij snel weer te klapperen. Gelukkig wisten mijn gasten van deze avond ook hun visje te vangen. Helaas waren ze niet allemaal groot maar de aantallen maakten veel goed. Daar sta je dan te wachten op die ene klap die er gelukkig ook kwam. Een mooie 50 plus Baars sneuvelde aan de Steekzager. Nou ja sneuvelde, hij zwemt gewoon weer. Een ding sta ik me als wedstrijdvisser we iedere keer over te verbazen. Tijdens de wedstrijden staan we vaak met kleine stukjes aas op Botjes te vissen. Nu sta je met hele Steekzagers te vissen en dan vang je ze ook. Niet zo maar een verdwaalde maar ik geloof dat ik er een stuk of zes had! Een van de medevissers typeerde hoe het op zo,n avond moet zijn. Na een drukke werkdag op een strand staan met een ondergaande zon en vis. Lekker effe je kop leegmaken en telefoon uit.
Tot de volgende Mee-Visavond: Dinsdag 13-06
Meer weten: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/
Groeten Pim Troost Team Wesdijk

Met vriendelijke groet,

Hengelsport Wesdijk
Gouwe 9
2991 CJ Barendrecht
www.wesdijk.nl/hengelsport
info@hengelsport.wesdijk.nl
0180-453106

Vangstverslag Noordzeekanaal Velsen Zuid
Eindelijk zou het er van komen, ruim een uur rijden om bakken vol met Tong te vangen……
Met zn tweeen vertrokken we op een heerlijk zonnige dag, lekker op tijd, naar Velsen Zuid, waar we om half acht aan kwamen. Het stond al flink vol, maar na overleg pasten we er nog net tussen, op het grasveld. Snel optuigen en smijten maar. In de korte broek, biertje erbij en uit de wind tussen de bomen, wat een topstek is dit!
De vangst kwam rustig op gang, met een paar Botjes, 2 mooi maatse Tongen en nog wat ondermaatse. Met name de rechter buurman wist met zijn aangepaste verlichte montage de grotere Tongen te pakken. Beet hadden we eigenlijk constant, maar echt fel was het niet. Dus dan de vraag, actief vissen en reageren, even touwtje trekken, of gewoon wachten tot ze zichzelf haken. Aangezien Tongvissen nog niet echt mijn specialiteit is, was het een beetje zoeken. Dat de speciale handgeknoopte onderlijnen van Pim wel aantrekkelijk blijken, bleek uit het telefoontje van de meneer links naast mij, een dag later. Hij wilde ze ook graag hebben. Nou dat kan natuurlijk….https://www.wesdijk.nl/hengelsport/onderlijnen/1028-wespro-3-haaks-platvislijn-oranje-afhouders-verzwaard-1000000044843.html: 5 halen = 4 betalen op alle Paternosters!
De beetjes liepen door en resulteerde af en toe in een visje. Twee Palingen, een mooie maatse Schol, een aantal ondermaatse Tongen, wat Botjes en toch ook een tiental maatse Tongen voor de pan. Ook om ons heen werd zo af en toe eens een visje binnen geslingerd, waaonder ook nog een mooie Zeebaars. Midden op de avond kreeg ik een mooie beet en begon te draaien, maar het leek alsof ik vast zat. Er leek geen beweging in. Voorzichtig ging ik in de hengel hangen, wetend dat alle materialen die ik gebruik zeer degelijk zijn. Er kwam wat beweging in, maar zeer moeizaam. En dat over 100 meter. Net voor de kant voelde ik toch op zekers vis schudde, waarna het geheel helaas bleef haken achter de stenen en de lijn doorschuurde. In mijn enthousiasme riep ik ,dat moet dan wel Rog zijn ofzo…..haha….goede grap. Meest waarchijnlijk was het een type vis met een flinke pruik op z’n kop, maargoed dit was veel spannender om te geloven natuurlijk.
We zijn tot 02:00 als laatste blijven zitten om de reistijd er echt helemaal uit te halen. We waren het erover eens dat we dit zeker nog eens gingen doen, maar dan op zekers ook weegschalen mee! Oja, durf ook eens een porsie oud aas (zagers) mee te nemen…
Mannen bij de bankjes, bedankt voor jullie gastvrijheid en hulp!

Groet Willem
Bedankt weer!

Met vriendelijke groet,

Hengelsport Wesdijk
Gouwe 9
2991 CJ Barendrecht
www.wesdijk.nl/hengelsport
info@hengelsport.wesdijk.nl
0180-453106


 Beste kustvissers, afgelopen vrijdag hebben m'n broer, Pierre en ik, Frans den Hartog
links van de pont in het Noordzeekanaal gevist.
We begonnen daar eerst en zouden als het ging schemeren verkassen naar Oud-Velsen.
Dat laatste viel in het water en zodoende bleven we op dezelfde stek en vingen daar
wat kleine schar of schol, een stuk of zes mooie steenbolken, een paar mooie botten, kortom, sinds afgelopen week zouden we zeggen:" mooie BIJvangst".!
Om 01:00 taaiden we af en gaven onze zagertjes aan de andere, laatste visser en begonnen aan de terugreis, de een naar Dordt, de ander naar Groet.
Een prima dag met drie maatse tongen, lekkere bijvangst en geweldig weer, wat wil je nog meer langs de waterkant? Okee, iets meer en iets groter.......
Dat doen we dan wel de volgende keer.
Met visgroeten uit Groet,

Frans den Hartog

Mei 2017
Hallo Allemaal,
Hier weer een updatje van onze vangsten bij Gemaal Westland.
Gelukkig kan ik melden dat we weer wat meer vis hebben gevangen sinds het laatste berichtje.
heel veel Haring(op 2 avonden was het net of het regende, zoveel haring was er aan de oppervlakte aan het zwemmen) en nog wat andere(soms bijzondere) soorten,
Maandag 8 Mei
Ondanks dat zoon Lars jarig was vandaag(we hadden het het weekend gevierd) toch naar de waterkant, en niet voor niks.
Trek 1: 25 Haring,
Trek 2: 25 Haring,
Trek 3: 26 Haring,
Trek 4: 133 Haring
Trek 5: 62 Haring,
Dit was de eerste avond dat het Haring “regende”
Donderdag 11 Mei:
Trek 1,2 en 3 geen vis,
Trek 4: 14 Haring
Trek5: 27 Haring.
Maandag 15 Mei:
Trek 1: 1 Sprot,misschien zaten er tussen al de Haring ook wel Sprot maar dat is niet te doen om ze 1 voor 1 te bekijken en deze vingen we alleen dus was het goed te zien.
Trek 2 en 3 geen vis,
Trek 4: 65 Haring,
Trek 5: 4 Haring en 1 Grote Zeenaald
Donderdag 18 Mei:
Trek 1 t/m 4 niks
Trek 5: 3 Haring.
Maandag 22 Mei:
Trek 1: 3 Snoekbaars, (2 cm groot),
Trek 2: 3 Haring en 4 Snoekbaars,
Trek 3: 1 Haring en 1 Snoekbaars,
Trek 4: 1 Haring en 2 Snoekbaars,
Trek 5: 3 Haring en 5 Snoekbaars.
Donderdag 25 Mei;
Trek 1: 300 Haring, weer een Haring regen avond,
Trek 2: 2 Haring en 2 Snoekbaars,
Trek 3: 1 Haring, 1 Snoekbaars en 1 Bot. Het Botje was in de fase van rondvisje naar platvisje, de ogen stonden nog op de ronvis stadium. Dat vonden we een mooie bijzondere vangst (ik hoop dat het te zien is op de foto)
Trek 4: 6 Haring en weer 1 zo’n Botje,
trek 5: 4 Haring en 2 Botjes (ook weer dezelfde fase)

Ook was het Gisteren (27 Mei) de dag van ‘’Kom naar de Plas’’,
Het was een hele drukke dag aan de plas maar jammer genoeg kwamen de meeste mensen om te zonnen en om te zwemmen,
het was waarschijnlijk net iets te warm om bij ons te komen kijken,
gelukkig waren er toch nog een paar belangstellenden dus we stonden er niet helemaal voor niks.
Om 15.00 zijn we gaan opruimen en waren we ook weer mooi op tijd thuis.


Groeten Andres.


Op 27 mei is de Richard Solleveld Bokaal gevist. Ter ere aan een sportvisser die veel te vroeg is overleden.
Op HvH en richting Monster. Ongeveer 120 man/ vrouw deden nee.
Afgaand en laag water, en het weer? Pff Tropisch :-)

Het Eagle Team ( daar ben ik van) lootte een 6, Dus in 5 vakken op de 6e plaats.
Ik zei de gek in E en met mezelf afgesproken geen volksverhuizing te starten, dus Travel Light.
Met een zeebaarshengeltje, rugtasje, emmer een gekoeld aastasje op pas.
Heen op de trekker terug lekker gelopen.

Dan de wedstrijd, al bij de start konden verschillende vissers een zeebaarsje vangen, die waren meteen van de 0.
Daarna werd er een botje gevangen, maar het was niet wild.
Ook werd het steeds drukker op het strand, veel mensen zochten de verkoeling.
Ikzelf ving nog geen schub, zelf geen beetjes gezien.
Mijn maatjes vingen al wel een visje, althans Richard en John.

Op een gegeven moment met een loodje van Jos Mels (geleend) een gooi op het bankje gegeven.
Jos had nog een loodje van 90 gram en dat gooide beter dan 120 of 150 gram met mijn stokje.
Een heuse rammel op de top, gekke rammel eigenlijk, gewoon drie maar dik beet en daarna stil.
Met een draai die voel de als een vuilniszak had ik al een idee, is het een tong?
En jawel hoor, een mooie tong van 27 cm op de kant.

Verder werd er niet veel gevangenen ik belandde nog in de prijzen, evenals Richard en John die gelukkig ook een paar visjes hadden gevangen.
Eindtand Ed van Tienen op 1,  ook zijn Team met Vader Arthur en Sjaak belandden op 1, gefeliciteerd mannen.

Het Eagle team eindigde op 6 en individueel dus 3 man binnen de eerste 40.
Leuk toch, op naar de volgende.

Gr Ed#1137


 Beste visvrienden,

Afgelopen zaterdag een (deel van een ) evenement mee gevist aan de maasvlakte 2.
Met de Eurovissers natuurlijk evenement 5 van 2017.
De missie was zeebaarzen trekken en het zag er meer dat goed uit.
De wind op de kant, de temperatuur op orde en de avond ervoor was het leuk vissen begrepen we van insiders.

Dus zoon Niels gevraagd om mee te gaan voor de gezelligheid, Niels is geen visser, maar soms kan ik hem overtuigen om mee te gaan.
Wel onder voorwaarde dat ik hem niet te voeg zou wekken en dat we niet de hele dag zouden blijven.
Zo gezegd zo gedaan en om een uur of 13 liepen we het strand op.
Er bleek door de 16 man nog geen baars gevangen te zijn, maar wel een enkel botje.

Dus opgetuigd en verschillende afstanden geprobeerd, het zal toch niet gebeuren dat we geen baars vangen?
De sterntjes doken op het speldaas, en dat betekent vaak baars aan de kant.

Maar helaas, het was een redelijk stil leven.
Totdat Theo met een versnapering langs kwam, toen stond mijn hengen met steekzagers op een meter of 40 toch te klapperen.
Rustig opgehaald en een baarsje van 35 cm had zich eraan vergrepen.
Nu gaat het beginnen dacht ik nog, maar helaas, geen baars meer de volgende uren.

Niels was het om 16 uur zat en bij opdraaien ving ik nog twee botjes en werd er geen baars meer gevangen het laatste uur.
Dus ik ben een uur later gestart en een uur eerder vertrokken en heb een titanenticket verschalkt.
Leuk zou je zeggen, maar ik had toch op een baars festijn gehoopt met dikke vissen voor de andere deelnemers.

Helaas, de omstandigheden waren er goed voor.

Met visgroet Ed#1137
Beste Mensen,

Ditmaal een kort verslag, om de eenvoudige reden dat ik niet mee heb gevist en geen idee heb van de details van afgelopen zaterdag, wedstrijd 5 van de Eurovissers in de Dintelhaven smal.
Gelukkig en fijn dat Corne al een vangstbericht heeft ingestuurd, dank Corne!!

Wat ik wel weet is dat de winst ditmaal naar Arthur van Tienen ging, met Kees Westdorp op Twee en Corne van de Kar op drie.
Kees Selders won de kanjerpot met een bot van 33 centimeter.

Met visgroet Ed #1137 

Vandaag 13 mei alweer de vijfde onderlinge wedstrijd van de €-vissers in het smalle stuk van de Dintelkanaal.

Voorgaande week waren de vangsten al niet super in het Hartel-en Dintelkanaal.
Dat beloofde weer wat. Zou het weer een loterij worden?

Maar vanaf het begin van de wedstrijd werd er in de lage nummers al vis gevangen.
Kees Selders pakte een mooie bot van 33 cm en won daarmee gelijk de kanjerpot.
Na gelang de wedstrijd vorderde, hoorde we dat er in de lage nummers, bijna iedereen in de vis zat, terwijl het in de hoge nummers sprokkelen was.
Kees Westdorp had halverwege de wedstrijd ook zijn plekkie gevonden met  6 draaien achter elkaar vis!
In vak A eindigde Arthur van Tienen met 9 stuks op het hoogste schavot.
Kees Westdorp in vak B werd met 6 stuks 2de.
In vak C waren maar 7 visjes gevangen,  waarvan Corne van de Kar met 4 visjes het C-vak won.

Maar goed, de loterij is gelukkig uit gebleven. Nu maar hopen dat op de Maasvlakte op 24-6 alle ingrediënten aanwezig zullen zijn, zodat we daar weer een lekker potje kunnen vissen.

Groetjes Corne van de Kar,
Maver-Wout Zeevisteam. 

Vangst.nada niks  noppes 
Vandaag  wezen  vissen met vader.
Aangekomen  op de stek papagaaiebek
Afgesloten daarna naar stek 2 idem dito 
Blijft er nog wel wat over op de maasvlakte!? Wat een klote zooi daar 
Wordt er niet leuker op daar!! MVG E.v.G 

Vandaag 6-5 de titaan wedstrijd van de €-vissers gevist aan het Hartelkanaal.

Bij het inschrijven bij de Pub was het al een drukte van belang. ( zoveel deelnemers? ??)
Alleen wat opviel was dat er allemaal dezelfde autootjes stonden.
De Mini Cooper club was terug uit Engeland neer gestreken om daar afscheid van elkaar te nemen.
Mooie oude bakkies om terug te zien.

Na de plaatsnummers geloot te hebben, vertrokken we richting het Hartelkanaal.
Daar aangekomen, was er al een vereniging die ook hun wedstrijdje daar gingen vissen, dus besloten om een stukje terug te rijden naar het open stuk net achter de brandweer.
Met een kwartiertje vertraging begonnen aan de match.
De eerste draai van mij leverde gelijk een baarsje van 24 cm op. Geen slecht begin, dacht ik.
Ook de daar op volgende draai, een baarsje. Deze was kleiner en kon dus gelijk terug.
Alleen de grootste vis telt en niet het totale centimeters zoals gewoonlijk!
Verder bleef het zeer opvallend stil. Geen visje te bekennen. Wel hier en daar mooie trekken op de top, maar vaak waren dat de krabben die menige haaklijntjes kapot trokken.

Bijna etenstijd.
Theo van den Hoogen had de bestelling van de friet van iedereen door gekregen en was er ff tussen uit.
Jolanda, die helaas vanwege een blessure niet mee kon doen, paste op de hengel van Theo en zag een mooie aanbeet.
Draaien dus, met als resultaat 2 botten, waarvan de grootste 25 cm was.
Dit waren tevens ook de totale vissen op een heel parcours.
4 vissen is zeer magertjes!
Waar we wel van genoten hebben is het weer. Prachtige dag met 20 graden leverde weer een aantal rode kopjes op.
Ook de gezelligheid onder elkaar was weer top.
Na de wedstrijd de Pub nog ff opgezocht, waar een verloting met mooie prijzen was en gelukkig filevrij in het Zuiden weer aangekomen, om thuis te genieten van de laatste zonnestralen.

Op naar de volgende competitie wedstrijd volgende week.

Corne van de Kar
MAVER, wout van leeuwen Zeevisteam Hallo Allemaal,
Hier is de update weer van de glasaal monitoring.
Het is de laatste keren erg rustig met de vangst helaas en zeker wat de Glasaal betreft, die hebben we niet meer gevangen op ons stekkie.
Gelukkig vangen ze op Scheveningen nog wel wat Aaltjes omdat ze daar nog met een ander onderzoek bezig zijn.

Maandag 10 April:
Alleen trek 2 een Zwartbekgrondel, wel een grote 12 cm

Donderdag 13 April:
Helemaal niks (zou dat door de datum komen )

Dinsdag  18 April:
Alleen de laatste trek een Haring

Donderdag 20 April:
Alleen in trek 3 hadden we een visje, wel een soort die we nog niet hadden gevangen dus mochten we de boeken weer induiken om te kijken of we erachter konden komen wat het was.
Nou dat viel niet mee. We dachten een beetje aan een Koornaarvis maar na info bij onze achterban (Sanne en Martijn van RAVON) bleek het een Houting te zijn.

Maandag 24 April:
Trek 1:een Haring,
Trek 4: ook een Haring

Vrijdag 28 April:
Trek 4: 2 Haringen
Trek 5: 1 Haring

Maandag 1 Mei:
Lars (mijn zoon) kon weer een keertje mee ivm de schoolvakantie en hij had geluk deze keer want weer vingen we een visje wat we nog niet hadden,
hij/zij stond zelfs niet in soortenlijst waar ik de vangst in moet noteren.
Na bestudering waren we het er duidelijk over eens dat het een Lozanos grondel moest zijn.
Bij navraag aan Sanne was dat ook zo.
verder hadden we die avond niks.

Donderdag 4 Mei:
Mooi avondje met eindelijk weer een netje met flink wat visjes.
Trek1: 1 Haring
Trek 2: 15 Haring
Trek 3: 15 Haring
Trek 4: 3 Haring en 1 Zwartbekgrondel
Trek 5: 30 haring en een grote(10 cm) Zwartbekgrondel

Dan nog even een uitnodiging voor Zaterdag 27 Mei,
Dan is er bij de Krabbeplas in Vlaardingen een dag voor de sportvisser(gratis toegang)
Het word door de SVB Delfland georganiseerd.
Tijd: van 10.00 tot 16.00
Ik sta daar met een paar collega’s ook namens RAVON en KNNV om wat te vertellen over ons project en over andere activiteiten die er gedaan worden.
Kom eens een kijkje nemen


Groeten Andres
** 1e Mee- Visavond Strand: 09-05-17**

Yes! We gaan weer Strandvissen!

Ben jij startende Strandvisser, of heb je het idee dat je best wat tips kunt gebruiken, meld je dan aan voor onze
Gratis Mee-Visavond voor aankomende dinsdag 09-05,
inclusief werpinstructie.

Verzamelen: 18.45 winkel
Vertrek: 19:00
Locatie: Strand Maasvlakte
Aantal plaatsen vrij: 4
Aanmelden via: 0180-453106/ info@hengelsport.wesdijk.nl


Deelname aan deze gezellige, leerzame en hopelijk vangstrijke avond is Gratis. Wel dien je voor eigen vervoer te zorgen en je aas vooraf te bestellen.


Wij hebben er weer erg veel zin in.


Pim & Willem


http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/
April 2017

Locatie maasvlakte strand  na 2 zaterdag sessies 9 zeebaarzen waarvan 1 kleintje de rest tot 43 cm dus ik mag niet klagen en 1 botje van 20 cm gevist eerst met laag erna met opkomend tij maakte niet uit dus onderlijnen met korte afhouders en de ander dwarrel lijntje met niet te groten haken    O ja en een dode zeehond vangze.            Afz LEB Vrijdagmiddag 28 september besloten met een portie zagers en pieren van Eagle naar het Callandkanaal te rijden. Daar aangekomen stond er een straffe wind die het werpen behoorlijk lastig maakte. In het begin was het erg zoeken naar de vis maar uiteindelijk toch gevonden. Alle vis gevangen op zeer korte dunnen metalen afhouder met kort sneutjes met een maatje 4 5013f. Voor het eerst sinds tijden bleef de wijting weg, slechts een exemplaar, voor de rest was het een mooi maal schar met als grootste exemplaar een 30 plusser. Naar het einde van de sessie nog een flinke aanbeet met een herkenbaar gebonkt aan de lijn, helaas verspeelt door te kleine haak en dunne sneu. Een mooie visdag met een leuke vangst. Ergernis van mijn kant blijft toch wel het achtergebleven afval (breeklichtjes, pruiken gevlochten lijn, glas en blik)

Zaterdagochtend 29 april, weer even vers aas gehaald bij Eagle in de vroege ochtend en door naar het Maasvlakte strand, althans dat was de bedoeling. Echter aan gekomen staan er borden op weg met verboden in te rijden en er komen van alle kanten politie voertuigen aan rijden. Het lijkt er op dat de stranden deze ochtend gebruikt gaan worden voor oefening van de politie. Er is nog een strand opgang bereikbaar en die moet het maar worden dan. Aangekomen op het strand is te zien dat suvs van de politie de linkerkant van het strand afzetten en in zee is er een rib-boot die de boel in de gaten blijft houden. Op deze plek is de zee er rustig maar we moeten het er maar mee doen. Op beide hengels gekozen voor geclipte dwarrel lijnen en zoeken maar. Dichtbij en verre af het mag niet baten, geen stootje. Na een uurtje of twee krijg ik een telefoontje en uitgerekend dan begint een van de hengels te tikken en valt de lijn slap... Helaas te laat om de vis te haken. Verder vang ik deze versie verschillende gewone krabben, vervelend maar als nog beter als de wolhandkrabben die je lijn echt kapot knippen. Tijdens deze sessie nog wel de nodige concurrentie gehad van verschillende vissende vogels en twee zeehonden. Na een poos maar weer alles opgeruimd en terug naar huis. Geen vis gevangen maar wel een lekkere ochtend op het strand gehad.

Paul 1337#

Met vriendelijke groet,

Paul Karreman 

Wo 26 april gevist in het calandkanaal. Begonnen om 19.00 uur.  2.5 uur later pieren op. Deze hebben we vervangen door een hele berg schar van behoorlijke afmeting. Ook werden er nog wat kleine wijtingen gevangen en een enkele steenbolk. Caland zit blijkbaar helemaal vol met schar.

L. Jordaan22 april de 4de wedstrijd van de €-vissers gevist.

Plaats delict was deze de Nieuwe Waterweg ter hoogte van de picknick plaats.
Balletje 14 getrokken, wat neer kwam op een honderdtal meters naar rechts, net 2 plaatsen rechts van de stenen stort.
Stenen stort zeg ik met recht, want waar ik ook gooide, steeds zat ik vast.
Op afstand, maar ook korter bij, trok ik steevast mijn lijnen kapot.
Dan maar wat korter gooien en hopen op een verdwaald zeebaarsje.
En warempel krijg ik een mooie beet, nog een keer, zelfs slappe lijn. Draaien dan maar en weer die verdoemde vastloper. Resultaat, vis kwijt......
Buurtjes Jos Mels had inmiddels bij de eerste 2 draaien al 2 vissen en Arthur van Tienen ook al vis.
Dan maar ff koekeloeren bij Arthur.
Bij zijn opdraaien vloog er een houting op, op een 10 meter uit de kant.
Dus ook die had mooi 2 vissen.
Kevin Selders en Chris Onica pakten ook nog een baarsje in ons vak en dat was het zo'n beetje.
In de andere vakken was t niet veel beter.
Arjan van Drunen had er 2, terwijl Sjaak Nuijt nog een houting van 42 cm ving. Voldoende voor de kanjerpot.
Good Old Kees Westdorp, Henk Verlinde en John de Vries vingen ook nog een vissie.
Na afloop was de uitslag zo gemaakt. Arthur won het potje.
Maar zonder vis naar huis vond ik toch zo iets van: nee, dit zit me niet lekker!
Ff naar de andere kant in het Calandkanaal. Zo maar even een uurtje geprobeerd, want ik had t vrouwtje beloofd op tijd thuis te zijn.
Vanaf t begin rammelde de toppen. Kleine wijtinkjes en mooie scharren, waarvan 10 op een uur.
Inmiddels was Jos Mels ook weer terug van de prijsuitreiking en kwam ook nog ff proberen.
Bij de laatste 2 draaien nog 5 vissen te hebben gelanceerd, vertrok ik dan toch maar gedesillusioneerd naar huis met gemengde gevoelens.
Maar ja, dat is vissen he.
Winnen maar ook verliezen!

Boys Gefeliciteerd en op naar de volgende wedstrijd die verzet wordt naar 13 mei in de Dintel sloot.

Corne van de Kar
Beste Visvrienden,

Op 22 april visten we ons vierde clubwedstrijdje, aan de waterweg bij de picknick plaats.
Met een Noorden wind die wat aantrok naar 5 Bft, was het toch wel wat fris te noemen.
Vanwege wedstrijd geweld elders en wat afzeggingen bleven we deze keer op 17 deelnemers steken.
Jammer, maar je kunt het niet altijd voor zijn, voor de volgende maand wordt ons programma nog aangepast, vanwege de Solleveld Bokaal die gehouden wordt op dezelfde dag.
NOTE Eurovissers; op 13 mei dus, check de site!!!!

Dan de wedstrijd, het was heel erg sprokkelen voor een visje.
De hogere nummers vingen een enkel visje met als uitschieters, Jos Mels en Arthur van Tienen met twee stuks.
In de loop van de wedstrijd ving Arjan van Drunen ook een visje en later, 2 minuten voor het eind ving hij er een tweede bij.
Sjaak Nuijt ving een Houting van 42 cm en won daarmee de kanjerpot.

Dus een wedstrijd met een heel schrale visvangst, welgeteld 12 visjes zijn er gevangen.
De uitslag, Arjan van Drunen op 3, Sjaak Nuijt op 2 en Arthur van Tienen op 1.
Gefeliciteerd mannen.

Met visgroet Ed#1137


Volop vis aan de Maasvlakte: Top avond!
Na een keer helemaal niets en een keer 2 Baarsjes en een Bot, was het ditmaal hard werken.
Aangekomen bij trap 6, begon ik toch te twijfelen. Geen branding, terwijl die er bij trap 5 wel was. Maar m'n maat stond er al, dus maar gewoon gaan. Hij stond iets verder en om de winkansen te spreiden, besloot ik op mijn vertrouwde stekkie te gaan staan. De eerste hengel opgetuigd met een nieuwe onderlijn van Pim. Waadpak aan en de 2e hengel erbij.
Het begon redelijk rustig met een enkele flauwe aanbeet, gevolgd door een flinke stuiter op de nylon. Dat moet Baars zijn. Geen monster, maar de kop was eraf. Op de verre hengel wat voorzichtige tikjes. Een Bot. Vrij snel de volgende Baars op de nylon, gevolgd door nog 2 en een mini Botje op Haak 1. Naarmate het water meer op kwam, namen de aanbeten nog meer toe. Op de verre hengel kwamen er een Schar, een Baars en een Wijting uit.
Dan kom je al achteruitlopend toch weer tot de conclusie dat het wellicht relaxter vist met 1 hengel en dat dit wellicht nog meer vis op levert ook. Iedere worp resulteerde in aanbeten. Soms flauw, soms 1 doffe dreun op de gevlochten, terwijl ik de andere lijn binnendraaide. Toen de stroom er echt in kwam de speciale onderlijn verwisseld voor een normale. Dit leverde de grootste Baars van 45 cm op.
Essentieel voor de vele aanbeten en vangsten was het waadpak. Dit bleek wel uit de enkele Baars die mijn maat wist te haken. Omdat het strand vrij vlak is, komt het water erg ver op. Om toch in de branding te komen, moet je zeker 100 meter gooien. Tenzij je een waadpak hebt. Dan loop je gewoon de eerste 50 meter en kan je de wapperende Steekzagers met een zwiepje op de juiste plek krijgen.
Het eindresultaat had een stuk hoger kunnen zijn, maar ik was dik tevreden. 4 soorten aan de Maasvlakte komt niet heel vaak voor. 2 Botten, 1 Wijting, 1 mooie Schar en 12 Baarzen, waarvan 2 maats. De grootste van de avond heeft helaas de kant niet gezien.
Met de eerste miezer regen liep ik voldaan naar de auto......mijn seizoen is weer geopend!

Groet Willem
1 e sessie sluisjesdijk mooie botten gevangen maar helaas nog geen tong 1e vissessie maasvlakte strand 1 leuke zeebaars niet veel dus 3e sessie waterweg een paar wijting maar weer geen tong 4e keer weer maasvlakte strand nu wat beter 2 zeebaars en echt nog wat te koud 2 leuke gulletjes binnengehaald net als mijn buurman mooie steekzagers van  Westdijk.


Leb


Beste Visvrienden,

Op 15 april werd de tweede PKC gevist op het strand van de Groote Keeten, Het was bij het verzamelen weer gezellig druk en iedereen had er veel zin in.
Trouwens, ik mocht meerijden met Willem Louman, ook uit Zoetermeer, dus dat was gezellig en nog kostenbesparend ook.
Het weer was best redelijk, maar er stond wel een strak westenwindje van 5-6 Bft.
Dat zorgde voor een flinke golfslag, de zee leek wel een wasmachine.

Met ons Zeevisteam, De Aegle ( Tom, Arjan, Willem, Richard, John, Chris en Ed) trokken we balletje 25 en dus visten we in alle 5 de vakken op nummer 25.
Ikzelf stond in B, en na een flinke wandeling en het klaarmaken van de spullen kon de wedstrijd om 10 uur beginnen.
Na de start en de eerste draaien bleek al snel dat de vangst op ons stukje strand niet heel groot zou worden.
Althans er werd niet veel gevangen, maar mijn buurtman Andre had wel een zeebaars van 41 bij de eerste draai.

Ik kon niet van de 0 afkomen en probeerde het eerste uur van alles, ver, dichtbij, andere onderlijnen, verzwaard, het mocht niet baten.
Toen zag ik mijn buurman vis vangen op een meter of 30 uit de kant en op goed geluk dat ook maar geprobeerd en verdraaid van de o af met een botje.
Echter ook dichtbij mocht het bij mij niet baten en om 14 uur bleef ik op 4 visjes staan.
Dat was geen best resultaat, om me heen bleef bij de buren het aantal visjes steken op 5, 3 en 7.
Dus gewoon een slecht stukje, even verderop werden aantallen van 15 en 16 genoteerd, dus ik werd een schrapper dit keer.
Dat kwam, omdat mijn teamgenoten wel aan de vis konden komen en daarmee werden we overall 18e van de 34 teams.
Dus toch een redelijke uitslag tussen al het wedstrijdgeweld.

Willem Louman en zijn team Westland  deden het een stuk beter en werden derde, Proficiat mannen.

Voor de volledige uitslag zie de site van Korpsvissen PKC


Met visgroet Ed#1137
Hallo Allemaal,

Ten eerste wil ik Willem Louman via deze weg nog even feliciteren met de kwartaalprijs.
Ook vond ik het erg leuk om ook genomineerd te worden, dat geeft aan dat het schrijven zeer gewaardeerd word.
Nu weer over tot de orde van de dag, het vissen met het netje.

Maandag 27 Maart:
We beginnen een uurtje later ivm het ingaan van de Zomertijd, en we hebben in 2 van de 5 trekken vis
totaal 3 Glasaaltjes.

Donderdag 30 Maart:
We hebben bezoek van Jos. Hij werkt bij Hoogheemraadschap Delfland en is voor ons het aanspreekpunt bij hun voor vragen.
Jos valt met zijn neus in de slagroom want Kay heeft gebak mee omdat hij de volgende dag jarig is.
Deze keer hebben we weer in 2 trekken vis, nl: 3 Driedoornige Stekelbaarsjes en 1 Glasaal.
Met het Aaltje is Jos erg blij want die heeft hij nog niet in het echt gezien.
Ook was het ‘s Avonds zulk lekker weer dat ik de hele avond in mijn t-shirt kon staan, echt genieten.

Maandag 3 April:
Weer beginnen we met een gebakje,Thijs was jarig geweest, echt vervelend.
Geen Aaltjes vanavond maar gelukkig wel vis in de vorm van Driedoornige Stekelbaars (2) en Zwartbekgrondels(2).
Ook kwam er nog een Vos langsgelopen en zagen we een paar Vleermuizen vliegen, mooi gezicht tegen de schemering.

Donderdag 6 April:
Deze keer vingen we in alle 5 de trekken verschillende soorten vis,
trek 1 : 1 Zwartbekgrondel,
trek 2 : 1 Baars van 14 cm,
trek 3 : 1 Zwartbekgrondel,
trek 4 : 1 Zwartbekgrondel, 1 Blankvoorn, 1 Glasaal,

trek 5 : 1 Driedoornige Stekelbaars.

Tot het volgende bericht,
Groeten Andres. 

 Evenement yangtzee haven

Zaterdag 8 april 7.30 gaat de wekker heb besloten om mee te doen aan het evenement
In de yangtzee haven , de target vis is vandaag de grootste wijting voor het verkrijgen van een ticket voor de titanenstrijd.
Na mijn ontbijt en een bak koffie rijd ik naar de pub waar we samen komen om vervolgens naar de stek te rijden er doen 15 deelnemers mee waaronder ik zelf.
De visserij is taai er wordt weinig gevangen ik meen dat er in totaal 16 vissen zijn gevangen waarvan ik er zeven had  en uiteindelijk ook de grootste  van wel 26 hele
Centimeters.
De grootste andere vis was een schar ter grote van 25 centimeter gevangen door 
Peter dus tevens de kanjerpot.
Moest de vis wel van ver halen dus voluit gooien maar mijn missie is geslaagd het
Behalen van het ticket.


Groet Joop # 107
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e competitiewedstrijd van "de Eurovissers" op het strand van Hoek van Holland. Het is verzamelen in het clubgebouw van "de Hoekse Watersportvereniging" waar ik na betaling van het wedstrijdgeld €4 en €1 voor de kanjerpot (=wie de grootste vis vangt krijgt al het geld wat ingezet is) (niet verplicht) balletje 7 trek en ik mag het proberen in het A vak links van Hoekse Watersport Vereniging, de vakken B en C zijn rechts uitgezet. Er staat een ONO-wind van 3 bft met stoten van 4 bft, oplopend naar 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 11 °C, zonnig, heerlijk weer dus. Lw HvH 06:37 uur (-64 cm), hw 13:09 uur (+111 cm), (± 175 cm).

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter K2 Team Extreme Titanium, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zoute pier\diepvries mesheft of een combinatie hiervan, piramide lood 160 gram het laatste half uur 170 gram geankerd. Dit keer met een vouwbare emmer die dichtgeritst kan worden want bij de afgelopen PKC wedstrijd hier bleken er zestien vissen op m'n camera te staan en niet de genoteerde vijftien, vermoedelijk is het toch die hond geweest, die net na 13:30 uur bij m'n emmer met vis stond en weggetrokken werd door zijn baasje. In ieder geval een leermoment, emmer dichterbij houden en dichtritsen.

Al snel zie ik vanuit m'n ooghoeken dat John de Vries op nummer 8 een triplet aan vis naar binnen draait, wat een wereld start. Niet te lang wachten Willem denk ik gelijk en begin ook te draaien dat levert me om 09:14 uur een leuk zeebaarsje op. Links van me bij Erik Remijn en daarnaast Arthur van Tienen komen er doubletten het strand op. Het "regent" vis, 09:28 uur komt er een doublet van een wijtingkje met een botje het strand op.

09:40 uur nog een zeebaarsje, 09:52 uur nogmaals een doublet van een wijtingkje met een botje.

Hierna krijg ik een mooie aanbeet het topoog buigt een aantal maal flink door, voorzichtig draai ik binnen maar helaas er zit niets aan. 10:17 uur een doublet van een wijtingkje met een botje. 10:41 uur een doublet botjes.

En het gaat lekker zo, regelmatig draai ik vis het strand op maar dat doen de andere ook, bij John de Vries komt er nog een joekel van een bot bij (41 cm) en dat zijn mooi twee kleinere visjes. 10:51 uur een doublet van een wijtingkje met een botje. 11:03 uur een doublet van een zeebaarsje met een botje.

11:20 uur een bot, 11:33 uur een botje.

Als ik even bij John ga "peilen" wat de vangsten zijn denkt hij dat hij er een stuk of zeventien heeft, maar zijn vissen zijn groter. Dan moet ik er drie meer vangen zeg ik tegen John, het is je gegund Willem zegt ie. 11:56 uur een doublet van bot en botje. 12:08 uur een botje.

Er komen 3 vermoedelijk Poolse vrouwen op me af, een jong exemplaar wil met me op de foto, ja lache! Als ik poseer met der sla ik een arm om er heen en net voordat de moeder afdrukt geef ik kus op der wang. We liggen alle vier in een deuk, soms ben ik "licht" ontoerekeningsvatbaar :-). 12:43 uur komt er nog een zeebaarsje bij en John vangt in de laatste draai nog een mooie zeebaars van 33 cm.

Met 20 vissen heb ik "lekker" gevist, het verbaasde me alleen dat er zo vroeg in het jaar al "dik" zeebaars te vangen is, nog even en dan kan het vangst\meeneem verbod voor de sportvisser ook weer de ijskast in. Uiteindelijk blijken m'n 20 vissen goed genoeg voor de eerste plaats en win ik een mooi delfsblauw bordje.

De Kanjerpot gaat naar John de Vries en Corne van de Kar allebei een bot van 41 cm. John doet afstand van het geld en gunt het Corne. Allebei gefeliciteerd!

De uitslag:

1e en 1e overall: Willem Louman 20 vissen (405 cm), 2e Henk Verlinde 20 vissen (359 cm), 3e Chris Onica 12 vissen (243 cm). Mannen gefeliciteerd!
Van Willem Hoogendoorn, John de Vries en Erik Remijn krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem#1168   Beste Visvrienden,

Inmiddels is het vandaag 1 april en mag ik namens de Eurovissers de kwartaalprijs voor het beste, leukste of interessantste vangstbericht vergeven.
En Nee, het is geen grap vandaag........

Alle vangstberichten heb ik nogmaals doorgenomen en ik heb in ernstig dubio gestaan.
Waarom? Er zijn twee inzenders die na overleg met het bestuur op de nominatie staan voor deze kwartaalprijs.
De eerste is (wat mij betreft natuurlijk) Willem Louman, of Willem gaat vissen.
Met zijn gedetailleerde vangstberichten, die wekelijks op zijn site doorkomen is het telkens weer een genot om deze te lezen.
Willem heeft ook de moeite genomen om enkele berichten bij ons in te sturen, waarvoor veel dank, Willem is tenslotte ook een Eurovisser.

Maar er was een geduchte mededinger voor deze prijs, en dat is Andres Monna.
Vissen met een net op glasaal en daarbij een leuk verslag en foto's sturen is een hele eer om te ontvangen, en ik ben ervan overtuigd dat we dit met z'n allen erg waarderen.

Nou ja, om de spanning niet langer vast te houden hebben we besloten om deze kwartaalprijs aan Willem Louman te geven.
Willem, je ontvangt bij onze volgende ontmoeting een waardebon van 25 Euro van Hengelhuis Maassluis.

Dank voor het insturen allemaal, het volgend kwartaal hoop ik op nieuwe leuke inzendingen.
Over deze uitslag is geen correspondentie en discussie mogelijk, want een uitslag als deze is natuurlijk altijd subjectief.

Met visgroet, Ed#1137
Maart 2017

Hallo Allemaal,

Hier is weer een nieuwe update van het glasaal project.
Maandag 6 Maart hadden we 2 Driedoornige Stekelbaarsjes.
Donderdag 9 Maart hadden we er 3 en 1 Brakwatergrondel/Dikkopje en nog een hele grote (in vergelijking met de visjes die we normaal vangen)Zwartbekgrondel van 12 cm,
Ook vloog er weer een Uil langs , maar nu vloog hij of zij erg dichtbij waardoor je goed kon horen (of juist niet ) hoe stil ze vliegen.
Maandag 13 Maart een bijna ongeluksdag niks tot aan de laatste trek, toch nog een blankvoorntje.
Donderdag 16 Maart erg hoogwater 1 Brasem (weer een nieuwe soort dit jaar) en 10 Driedoornige Stekelbaarsjes.
1 van de Stekelbaarsjes was erg mooi rood gekleurd en een beetje anders getekend dan normaal waardoor we eerst dachten dat hij/zij een kruising was van een Stekelbaars en een Baars,
Maar na er wat documentatie erop nageslagen te hebben kwam ik er achter dat het een mannetje in paaitijd was. (ook nog niet eerder gezien)
Maandag 20 Maart had ik een beetje beloofd dat we de eerste glasaal zouden vangen, Dit meer als geintje omdat er 1 van ons groepje er niet zou zijn.
Hij zijn afspraak toch verzet, want het eerste aaltje wilde hij niet missen.
Maar toen we aankwamen zag ik dat het erg hard vanuit de waterweg woei en het water dus onrustig was,
en we vingen dus geen aaltjes, wel 2 Driedoornige Stekelbaarsjes,2 Brakwatergrondel/Dikkopje en 1 Zwatbekgrondel.
Donderdag 23 Maart was het een heel stuk beter met het weer, wind vanaf het land en dus mooi rustig water.
in de eerste trek (ik) zaten 4 Driedoornige Stekelbaarsjes,
in de Tweede (Kay) 3 Zwartbekgrondels dus werd er gekscherend gezegd dat we in de derde 2,de vierde 1 en vijfde geen vis zouden vangen.
Thijs mocht de Derde trek doen en ja 2 Zwartbekgrondels.
Toen mocht ik de Vierde doen, twee visjes, 1 Zwartbekgrondel en jaja 1 GLASAALTJE ,wat waren we blij ,de Eerste van dit seizoen (en onze voorspelling van 1 vis klopte toch een beetje)
De Vijfde trek was zoals voorspeld niks.
Op naar de volgende visdagen.


Tot de volgende update...
Groeten Andres 

Beste visvrienden,

Op 25 maart hebben we onze derde Eurovisserswedstrijd gevist. Van 9-13 uur, zonovergoten en van laag naar hoog water.
Noordoosten windje en met 26 deelnemers.
Zie voor de uitslagen de wedstrijd tab op deze site.

Na 4 uurtjes vissen en het tellen van de uitslag kwamen de volgende winnaars boven drijven.
Willem Louman op 1, Henk Verlinde op 2 en Chris Onica op 3.
De kanjerpot ging naar John de Vries en Corne van de Kar. met een gedeelde vangst van twee botten van 41 centimeter.
Mannen van harte gefeliciteerd,

Met visgroet Ed #1137Beste visvrienden,

Op 18 maart werd de eerste wedstrijd van de Penn Korps Competitie gevist.
Op Hoek van Holland en het weer was s'nachts best beroerd, regen en wind tot windkracht 9.
Op de ochtend zelf zakte de wind gelukkig in en draaide van richting van west naar zuid-west, dus voor het prettig staan aan het strand was dit mooi meegenomen.
Er doen rond de 160 man/ vrouw mee, dus het is elke keer een hele (goede) organisatie en happening.
Het parcours is zo groot, dat de meeste mensen met de tractor en platte kar naar hun stek gebracht worden, dat is nodig ook, vanwege de lengte van het parcours van enkele kilometers.

Zelf vis ik mee met het Eagle Team, met Chris, John, Arjan, Richard, Willem, Tom en mijn persoontje.
Leuk om met elkaar de tactiek te bespreken, voorvissen, lijnen knopen en gewoon gezellig met je hobby bezig zijn.
Al heb je lang niet alles in de hand, zoals deze zaterdag bleek.

We trokken lootje 6, dus visten in de vakken A6, B6 en zo verder.
Richard en Chris visten niet mee, Richard was controleur voor vandaag.
Tom stond op A6, en daar was het uitzetten niet helemaal naar wens gegaan.
Dicht op de pier en dicht op elkaar, Dat was jammer voor Tom.
Bij Arjan waren wat surfers aan het spelevaren en dat was ook niet bevorderlijk voor de visserij.

Dan mijn vangst, ik stond in vak C en heb op zich lekker gevist.
Het water was nog wat ruig en de wind stond in het begin nog wat krachtig op de kant en dat vind ik niet heel prettig.
Gooien gaat dan niet lekker en zelf geankerd vissen lukte niet erg goed.
In de eerste 3 uur heb ik het niet zo goed gedaan met 3 visjes.
Het laatste uur kreeg ik de slag, afstand en goede onderlijn te pakken en dat resulteerde in nog 8 visjes.
Overall werd ik hiermee 66e, en dat is op zich prima in de middenmoot.
De rest van het team had minder geluk, maar de volgende keer wordt het beter......


Met visgroet Ed #1137
 Afgelopen donderdag de traditie van Nieuwjaarsvissen met een deel van de familie weer opgepoetst.
We, Pierre, Benjamin mijn zoon en Frans den Hartog, stonden op de Noordpier om 08:15 uur te wachten of de reddingsbrigade bereid zou zijn het hek te openen na de storm van woensdag.
Om ons heen nog zo'n 15 fanaten.

De hele dag zon op onze kop, een meeuweninvasie rond de kust, af en toe een schar, een wijtinkje en soms nog ondermaatse zeebaars.
Kortom, een geweldige vangst was het niet, maar wel een heerlijk dagje aan zee met 25 maatse scharren, vier zeebaarsjes waarvan Ben er drie had. Terug gezet met lede oogjes.......
Een verdwaalde puitaal en een minigulletje.

Conclusie voor lineaire visfilosofie:
Rode afhouders : zeebaars
Gele afhouders. : schar, soms 2.
Aas.                     : pieren

Met nieuwjaars visgraten, Frans den Hartog, Groet

Eindelijk Voorjaar: Kinderfeestjes bij Wesdijk gaan van start!

De temperaturen gaan omhoog, de zon laat zich steeds vaker zien dus we gaan allemaal weer lekker naar buiten, heerlijk!
Ook de kinderen gaan weer meer naar buiten en wij gaan ze helpen aan een super leuke buitenhobby!

Ben je een basisschool leerling of ken je een basisschool leerling, ben je de komende maanden jarig en op zoek naar een super leuk Feestje:

Vier je Vis- Kinderfeestje bij Hengelsport Wesdijkl

Meer weten: http://hengelsport.wesdijk.nl/kinderfeestjes/

Of bel 0180-453106 voor meer info en beschikbaarheid.

We gaan er weer een top jaar van maken!

Team Wesdijk
Met vriendelijke groet,

Hengelsport Wesdijk
Gouwe 9
2991 CJ Barendrecht
www.wesdijk.nl/hengelsport
info@hengelsport.wesdijk.nl
0180-453106 Hallo Allemaal,
Hier een update van het Glasaal vissen van locatie Gemaal Westland.
Maandag 20 Februari waren we om 18.30 aanwezig en er stond een best windje (windkracht 6/7) vanaf het water richting ons woei.
Ik mocht de eerste haal doen en er zaten veel Driedoornige Stekelbaarsjes maar door een harde windvlaag werd het net van onderaf omhoog gegooid en werden er best wat baarsjes gelanceerd,
gelukkig zijn het visjes die een stootje kunnen hebben(er lagen er een stuk of wat op kant) en we konden er 22 tellen.
Ook was ik niet meer helemaal droog door die windvlaag .
In haal 2,3,4 zat niks en in de laatste haal hadden we nog 3 Driedoornige stekelbaarsjes.
Dinsdagavond heb ik het net maar een beetje aangepast door er, aan de onderkant, een stukje van een zware ketting aan te hangen zodat het net niet meer door de wind kan worden opgetild (en het werkt )
Donderdag 23 Feb zouden we weer gaan maar dat werd afgelast ivm de storm en verplaats naar Vrijdag.
Eigenlijk hadden we Vrijdag beter thuis kunnen blijven want er was geen visje te vangen maar dat kennen we allemaal wel
Maandag 27 Feb hadden we 2 Driedoornige stekelbaarsjes, 1 Blankvoorntje en een Dikkopje/Brakwatergrondel ( erg moeilijk uit elkaar te houden omdat ze heel veel op elkaar lijken als ze zo klein zijn)
En afgelopen Donderdag hadden we 4 soorten: 4 Driedoornige stekelbaarsjes, 2 Tiendoornige stekelbaarsjes, 1 Dikkopje/Brakwatergrondel en 1 Zwartbekgrondel.
Bij ons dus nog geen Glasaal aangetroffen, in Cadzand en Scheveningen zijn er wel al een paar gevangen.
Hopelijk kan ik in het volgende verslag schrijven dat er bij ons ook wat Glasaal is aangekomen.
Word vervolgd...

Groeten Andres 


Februari 2017

Hallo vis vrienden,

Vandaag (11-02-2017) vis ik de 2e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" aan de Yangtzehaven, vanuit "de Pub" waar ik na betaling van het wedstrijdgeld steknummer balletje 2 trek, de borden Futureland volgen en dan rij je er zo tegen aan. Er staat een ONO-wind van 4 bft, temperatuur -1  °C en langzaam oplopend naar 2 °C, lw HvH 07:45 uur (- 66 cm), hw 14:58 uur (+ 139 cm), (± 205 cm). Met in het begin een sneeuwbui. De stekken zijn lekker ruim uitgezet en dat vist wel zo prettig. Met 31 visser waarvan 3 introducees beginnen we om 11:00 uur aan de wedstrijd.

Ik start met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\zoute pier\zager of een combinatie hiervan, roman lood 140 ~ 160 gram. Lang hoef ik niet te wachten want als snel zie ik wat tikjes op de top en draai om 11:18 uur een wijtingkje naar binnen. Hij blijft steken bij de rotsen en via het touw wat achter m'n auto bungelt laat ik me eigen zakken want de stenenkant ligt los aan de Yangtzehaven. De tweede draai is nog onfortuinlijker, ik draai 2 mooie wijtinkjes naar boven maar 1 floept eraf bij de stenen en de ander verdwijnt op de kant tussen de rotsblokken, die heb ik niet meer terug gevonden. 12:32 uur komt er een wijtingkje bij.

12:44 uur een betere draai een triplet wijtingkjes dat tikt tenminste aan. 13:02 uur een wijtingkje.

Echt achter elkaar vangen is het niet er zitten ook draaien bij met niets eraan. Rechts van me staat Armel Spee die er steeds een paar meer uitdraait links van me Ed van der Ham waar ik gelijk mee op ga, dan sta ik er weer een visje voor en dan Ed weer.

13:17 uur een wijtingkje, 13:30 uur een triplet wijtingkjes.

13:52 uur een wijtingkje, als ik weer via het touw naar beneden ga draait er een steen weg vanonder m'n rechterbeen, en ik verdraai hem, gelukkig kan ik met het touw een gedeelte van de draai opvangen maar m'n rechter enkelband is verrekt, dat wordt een weekje mank lopen. 14:05 uur nog een wijtingkje.

14:16 uur een triplet van twee wijtingkjes met een schar. 14:27 uur een wijtingkje en Ed besluit er nog een eindsprint aan toe te voegen waar ik er één visjes uit draai draait hij er een triplet uit.

14:48 uur een doublet wijtingkjes, 14:55 een zeester, dat schiet niet op. Bij het sein binnen draaien om 15:00 uur toch nog een wijtingkje.

Totaal vang ik deze wedstrijd 20 vissen, 1 vergeet ik er in alle haast te fotograferen. Met een 7e plaats in het vak en 20e overall heb ik het niet al te best gedaan, nu maar hopen dat de volgende op het strand van Hoek van Holland op 25 maart 2017 weer een stuk beter gaat.

De voorlopige uitslag:

1e en 1e overall Kees Westdorp 47 vissen (912 cm), 2e Corne Mies 44 vissen (818 cm), 3e Ricardo Kalle 39 vissen (744 cm). Mannen gefeliciteerd!


Vis greetz,

Willem"#1168 Na vrijdag avond 3 botjes te hebben gevangen op de waalhaven op naar de waterweg lekker uit de wind een prima zondag maar niet veel vis maar toch een gulletje weten te vangen en natuurlijk wat wijting de stroming was goed te doen en niet vast gezeten met als aas verse groten pieren van wesdijk.            

 Afz Leb 
 Hallo,
Hierbij een verslag als aanvulling op de oproep van Martijn Schiphouwer over de Glasaal monitoring.
Ik heb me drie jaar geleden ,naar aanleiding van een oproep van Martijn op een andere zeevissite, opgegeven om mee te helpen aan een onderzoek naar Glasaal.
Het is een erg leuk project waar we met heel wat vrijwilligers op ongeveer 15 plekken in de regio aan mee helpen.
Ook in Noord Holland(al een paar seizoenen langer) en Zeeland (sinds dit seizoen) word onderzoek gedaan.
Wij vissen 2 keer per week (Maandag- en Donderdagavond) bij Gemaal Westland in Hoek van Holland en beginnen ongeveer een half uur na zonsondergang en afgelopen Maandag zijn we weer begonnen.
We vissen met een kruisnet (uiteraard hebben we daar ontheffing voor) van 1x1 M en laten het net ongeveer 5 minuten op de bodem liggen en kijken dan of er wat in zit.
Per avond halen we het net 5 keer op.
De vangst word keurig genoteerd/ingevoerd op een site en in een cuvetje bekeken en er worden wat foto’s van gemaakt.
Deze week hebben we de eerste Driedoornige Stekelbaarsjes al gevangen, ook hadden we een Blankvoorntje en Baarsje.
Voor de Glasaal moet de watertemperatuur nog iets omhoog en dan hopen we dat die ook weer te vangen zijn.
En voor ons mag de temperatuur ook wel iets hoger om daar te staan
We zijn er minimaal met z’n tweeen maar vaak met wat meer mensen, voor de gezelligheid.
Er zijn nog wat plekken waar nog wel mensen bij zou kunnen dus als er nog iemand tijd en zin heeft om te helpen zou dat super zijn(als je eerst een keer wil kijken hoe het gaat kan dat natuurlijk ook)
Groeten Andres Monna

Note Eurovissers; Beste Andres, natuurlijk willen we graag elke maand een update ontvangen over de vangst en de vorderingen. Leuk dat je dit wilt doen, alvast bedankt.


Wintersessie aan de waterweg maasluis was lekker fris veel stroming maar met afgaand tij  was het goed vissen de ene wijting na de andere en een paar boven de 25 cm eigenlijk maar 3 kleintjes gevangen en 2 schar veel aanbeten op de afhouders en met gezout aas was beter als het verse aas.        

Afz leb

Beste Visvrienden,

Op 11 februari hebben we onze tweede clubwedstrijd gevist in de Yangtzehaven.
Dus op de Maasvlakte 2 en in winterse taferelen.
Het had de avond ervoor gesneeuwd, niet veel, maar toch genoeg om het wat glad te maken.
Op de weg, maar ook op de (losliggende) stenen van deze haven en dat zorgde ervoor dat we extra op moesten letten.
Er zijn geen ongevallen gebeurd, maar voorzichtigheid was geboden op deze visdag.
Achteraf was het getij ook nog laag en het duurde even voordat het water op kwam, dus het aantal meters stenen tot aan het water was een beetje veel.
Volgend jaar wordt hier rekening mee gehouden, want met hoog water was het een stuk aangenamer vissen.

Nou ja, ik verraad al het getij waarin we vistten, van laag naar hoog.
De visserij was best goed, maar wel eentonig.
Veel wijting, enkele scharren en sporadisch steenbolk en zeebaars.
Er deden 28 klassementsvissers mee en 3 introducees.
Dat beloofd weer wat voor de toekomst dus, nieuwe leden in het verschiet, gezellig!!

Dan de uitslag, die is natuurlijk te vinden op deze website onder uitslagen en tussenstand van de wedstrijd en evenementen pagina.
De winnaars wil ik jullie niet onthouden.

Arthur van Tienen en Dirk Dierckx wonnen de kanjerpot, met scharren van 29 cm.
Ricardo Kalle werd derde.
Corne Mies werd tweede en Kees Westdorp werd eerste.
Van harte gefeliciteerd mannen.
Kees ving meer dat 8 meter vis, maar dat kun je terugvinden bij de statistieken van de wedstrijden.
Kees was niet meer aanwezig bij de uitreiking vanwege andere verplichtingen, dus Corne heeft het bordje in ontvangst genomen.

Met visgroet en namens de wedstrijd commissie Ed#1137


Goedemorgen,

Vrijdag 3-2-2017 getogen naar Noordzeekanaal nabij het pontje in Velsen.
Het weer was heerlijk met af en toe de zon weinig wind en de vangst was zeer redelijk.
Totaal 4 maatse scharren 4x scholenbaarsjes deze uiteraard weer de vrijheid gegeven en 11 mooi maatse wijtingen.
Teven nog controle gehad voor de juiste vispapieren.
Ps: Heeft iemand ervaring met de HELLFIRE 425-bx3 Surf.
Dit i.v.m. evt. Aanschaffen van 2x deze strandhengel

Mvgr Wilco 

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" aan het Calandkanaal met weer een aardige opkomst van 39 vissers. Er zijn een aantal dingen veranderd, zo is er geen A en B competitie meer maar is alles gelijk getrokken. Dus wel weer een uitdaging voor de vissers die al in de A zaten om hun positie te behouden of te verbeteren, ook leuk. Er staat een ZZO-wind van 5 bft dalend naar 4 bft, temperatuur 6 °C, met af en toe nog een lekker winter zonnetje. Hw HvH 15:15 uur (+132 cm), lw 22:40 uur (-43 cm), (± 175 cm). Omdat ik aan de late kant bel ik Ed van der Ham even die een nummer voor met regelt zodat ik gelijk door kan naar het Calandkanaal. Top geregeld Ed! Uiteindelijk wordt de wedstrijd uitgesteld naar 12:30 uur, maar omdat er getwijfeld wordt omdat het A-vak tussen de afmeer palen van de boten moet vissen, wordt het A-vak verplaatst tegenover het honden trainingsveld. Wel zo eerlijk dat het gehele A-vak wordt verplaatst en hier hebben we tenminste de ruimte, ondanks dat de vangsten hier vorige week een stuk minder waren, maakt het voor de rest niet uit want het hele vak heeft gelijke kansen. Alleen de winnaar overall zie ik hier niet vandaan komen.

Omdat het A-vak wordt verkast wordt de starttijd op 12:50 uur gesteld en dan werp ik in, dit keer heb ik de 4,5 meter Hiro Dream Surf weer van stal gehaald met de gedachte dat een mee verend topgedeelte wat extra swing aan de worp geeft en minder kans dat je een wijtingkje eraf draait bij het binnen draaien. Met een spoel van 20,5\100 mm Trabucco lijn met een nylon tapse voorslag, ultra kort wapperlijntjes met sneuen van 15 cm, haakje f31\8, gevuld met een pier\zager\zoute pier, roma lood 160 gram.

14:04 uur zie ik een aanbeet op de nylon en draai ik een wijtingkje binnen, blij dat ik van de 0 af ben.

14:22 uur volgt er een tweede.14:45 uur een schar, 14:56 uur een wijtingkje.

15:44 uur een wijtingkje, 16:07 uur een wijtingkje. Ramesh Doerga die links van me staat passeert me qua aantal, en dat allemaal op "zoute pieren". Toch misschien een onderschat aas? John de Vries die twee plaatsen rechts van me staat gaat weer super van start en met z'n nieuwe Vercelli stok wint ie het A-vak.

Om 16:50 uur bij het sein binnen draaien zit er nog een wijtingkje aan samen met een krabbetje.

Met 7 vissen in het A-vak ben ik dik tevreden want zoveel werd er niet gevangen, het levert me een 5e plaats op in het vak, lekker gevist en geen enkele lijn verloren. Zo de "kop" is er weer vanaf.

Kees Selders wint de kanjerpot met een schitterende zeebaars van 69 cm. Gaat moeilijk worden om deze nog te verslaan komend jaar. Van harte Kees!

1e en 1e overall Ruud van Noord 33 vissen (738 cm), 2e Arjan van Drunen 25 vissen (542 cm), 3e John de Vries 12 vissen (252 cm). Mannen gefeliciteerd!

Van Ruud van Noord krijg ik nog z'n zeepieren mee, goed om in te zouten. Nogmaals bedankt!

Vis greetz,

Willem #1168 Januari 2017


Zaterdag 28 januari was het weer zo ver.
De 1e wedstrijd van de eurovissers.
Verzamelen tussen 10 en 11 uur in De Pup. ( een fijne locatie om te verzamelen)
Hier wordt de loting verricht voor de plaats waarop je gaat vissen.
Er hadden zich 41? Mensen aangemeld voor deze wedstrijd die gehouden werd aan het Calland kanaal.
Voor mij was het weer een leuk onthaal in de Pup, best wel veel oude bekende ? en natuurlijk ( gelukkig ) ook een aantal nieuwe gezichten.
Even over 11 uur richting de waterkant gereden waar de nummers weer keurig uitgezet waren .
Ik had nummer 21 geloot en dus in de midden van het parkoers .
Omdat er nog een andere club op de stek bezig was met hun wedstrijd de aanvangstijd van ons iets opgeschoven naar half 1
De wedstrijd verliep best wel redelijk, dat wil zeggen er werd door (bijna) iedereen wel een visje gevangen.
Helaas bleef voor mij de teller staan op 2 visjes, wel een aantal keren vis gevoeld.
Waarom ik dan toch vissen halverwege het binnen draaien verlies weet ik niet echt.
Komt het doordat ze niet goed gehaakt blijven, is het gewoon pech of ligt het aan mijn lijn.
Ik vis eigenlijk altijd standaard met gevlochten lijn.
Als er mensen zijn met tips hoor ik het graag ?
Helaas ook nog schade aan mijn hengel opgelopen door een kleine val .
Ik lande keurig op mijn hengel waardoor er een oog van mijn topdeel geheel door brak.
Het weer was ons goed gezind een fris briesje met een mooi zonnetje kortom best goed te doen.
Ik kijk al weer uit naar de volgende wedstrijd,
Hoop op deze manier mijn eigen prestaties wat te kunnen verbeteren.
Er zitten immers zeer goede vissers onder ons, waar je dankbaar informatie en tips van krijgt.
Dit is wat ik zo waardeer binnen onze vereniging, een ieder is bereid om elkaar te helpen om nog meer plezier aan het vissen te kunnen beleven.
Ook wordt er in mijn ogen goed omgegaan met de onderlinge strijd.
De toppers helpen zeker de mindere vissers.
Kortom een fijne club waar je een wedstrijdje kan vissen in kompetitie maar waar je ook gewoon een evenement kan vissen zonder wedstrijddruk ?

Ik zeg tot de volgende wedstrijd, nu al zin in.

Peter de Boeff

 Zaterdag 21 jan gevist te sluisjesdijk jammer want je het getijde tabel moest ik 4 uur opschuiven zijden de ervaren vissers aan de kade die kwamen aan toen ik weg ging maar toch idd op het laatst een mooie bot van 42 cm.
 Dinsdag 24 jan goed tij lekker vroeg weg naar de waterweg tegenover de Stenaline wtf ineens alleen maar zand geen 20 of 30m diep maar 10 of zo alleen maar zand maar je zit er nooit meer vast miss wat voor de zeebaars van de zomer.
Dus zaterdag 28 jan yankee kanaal daar veel wijting tot 24 cm maar geen schar gevonden wel nog een zeebaarsje gevist met gezouten pieren.

Leon Borremans (Leb)

Beste visvrienden,

Op 28 januari 2017 hebben we ons eerste clubwedstrijd van 2017 gevist, van 1230 tot 1630 uur.
Aan het Caland kanaal, opkomend water, en een soms stevig windje vanuit zuidelijke richting.
Er waren rond de 40 man van de partij en de wedstrijd zou gaan om wijting en schar, dat hadden de vorige wedstrijden van andere club wedstrijden bewezen.
In grote lijn klopte dat wel, het was een leuke wedstrijd, met een mooi aantal mensen die zich (weer) ingeschreven hadden.
Gezellig ook, al had Jan van de PUb zich een beetje verslapen, maar dat is hem vergeven :-)
Goed ook dat het aantal deelnemers weer toeneemt, we doen er veel aan om de wedstrijden zo goed en gezellig mogelijk te laten verlopen, dat het resultaat dan ook volgt, geeft een positief gevoel voor de organisatoren.

De uitslag staat op de site van de Eurovissers;
Ruud van Noord op 1, Arjan van Drunen op 2 en John de Vries op 3.

Een bijzondere vangst ook voor Kees Selders, hij ving een zeebaars van 69 cm, in januari, op de bodem aan haakje 8.
Zie het nieuwsbericht van de Eurovissers voor de mooie foto.
Kees won daarmee de kanjerpot.

Namens de wedstrijd commissie, John de Vries, Richard van der maat en Arthur van Tienen en Ed van der Ham
Beste visvrienden,

Na het debacle in de Amazone haven 2 weken geleden (zie vangstbericht) nu eens samen met broer een haven verder gegaan.
Vandaag 24 jan. moest het Yangtzekanaal naast de sleepboot aanlegplaats het worden.

Bij aankomst (13.30uur) prachtig zonnig en bijna warm en niet een visser???
Bij vertrek (21.00uur)bevroren materiaal door de zeer dichte mist en niet een visser gezien.(kwam niet door de mist)

Tussen aankomst en vertrek ca. 50 mini wijting, 1 scharretje en wat krabben.
Andermaal jammer van het prachtige aas van Kees uit Oostvoorne.

Wij dachten dat de mini wijting vertrokken zou zijn voor de Nederlandse kust.
Dat klopt ook, ze zijn allemaal naar het Yangtzekanaal gezwommen.

Ver weg, dichtbij, afhouders en zonder afhouders, grote haken, kleine haken, allemaal babyspul.
Beiden maar met 1 hengel gevist want het ging anders op werken lijken.

Gaan we dus ook niet meer heen.

Met vriendelijke groeten,


René van den Berg # 1403 
 Beste Eurovissers,

Geen vangstbericht maar een oproep voor stoere zeevissers. Komend voorjaar zoeken we vissers die het aandurven een bijdrage te leveren aan het project 'Samen voor de Aal' met betrekking tot het uitvoeren van monitoring met een kruisnet. Meer informatie:

http://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/10229/vrijwilligers-gezocht-voor-project-samen-voor-de-aal-in-zeeland.html

https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=22577


Visgroet,

Martijn Schiphouwer
Projectleider
martijn.schiphouwer@ravon.nl


Met vriendelijke groet,

Martijn Schiphouwer

Projectleider / Visecoloog
Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland    

T    06 – 577 45 353 (vast!)   -   06 - 52 60 27 80 (mobiel)
E    martijn.schiphouwer@ravon.nl

Bezoekadres:Natuurplaza - Toernooiveld 1 (k 1.022) - 6525 ED Nijmegen  
Postadres:        Postbus 1413 - 6501 BK Nijmegen 
Online:        www.ravon.nl | Facebook | Twitter | LinkedIn
Zondag 8 jan aan de waterweg gestaan ik was wat laat dus van na hoog tot laag gevist bij de zevenmeeren maasluis en ik had geluk nog een mooi plekje bij de parkeerplaats ik gooi in en hopla vast ik dacht nee toch gelijk een steen er op en breuklijn dus plus 50 cm lijn onder de haak goed plan 1 schar een dikke wijting van 25 cm toen een zeebaars en een mini steenwolk met daarna een hele dikke dus mag nie klagen vers aas van wesdijk          

Afz LeB 


Beste Visvrienden,

Dit keer geen vangstbericht, maar en mededeling.
Voor 2017 pakken we het anders aan en vergeven we geen maandprijsjes meer voor het leukste verslag.

We vergeven per kwartaal een waardebon van 25 Euro ( Van Hengelhuis Maassluis) voor het leukste, informatieve of het mooiste verslag met eventueel een mooie foto.
Dus vanaf 1 april, 1 juli, 1 oktober en 1 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.
De winnaar wordt gekozen door het bestuur en correspondentie is niet mogelijk.

Dus kom maar op met die vangstberichten, die zijn erg welkom.

Insturen kan via het emailadres vangstberichten@eurovissers.nl , kijk alleen wel uit met veel foto's, want het mailadres kan niet meer aan dan 5 MB per mailbericht.

Met vriendelijke groet Ed van der Ham
 Visverslag van donderdag 05-01-2017
Afgelopen donderdagmorgen stonden we in de schemer op de Noordpier in Wijk aan Zee.
Wij, dat is Familie den Hartog, bestaande uit Pierre, Benjamin en Frans, schrijver van dit verslag.
Eindelijk mochten rond 08:30 uur de hekken open van de Reddingsbrigade en vol goede vismoed gingen wij de pier op tot de knik of de bocht ter hoogte van 2000.
Rond 09:15 uur vliegen de onderlijnen met malse pieren het zilte, maar behoorlijk vieze nat in. De zee was nog onrustig van de nachtelijke storm.
Links en rechts van ons werd de pier bezet door vissers, duidelijk scharrenjagers.
In de loop van de ochtend werd er door ons een wijtinkje en af en toe een schar gevangen. Echt wild werd het echter niet.
In de namiddag ving Pierre er in totaal 25, waarvan 10 mooie maatse scharren.
Ben had na drie mooie zeebaarzen van eind dertig cm, alle overigens keurig met spijt in ons hart terug gezet, en benadrukt dat ze volgend jaar rond deze tijd weer terug zullen komen, ook nog twee maatse scharren en wat klein grut.
Ikzelf nam er toch nog 8 mee.

Al met al een strakblauwe hemel met zon, meeuweninvasies aan de kuststrook, bezaaid met zeesterren, schar in de pan voor onze ouders en een lesje in lineaire visfilosofie:
Nml. zeebaars vang je vnl met rode afhouders, schar met gele afhouders met pieren als aas.
Bij At sea nog even de dag afgepilst met een bittergarnituurtje.

Groet, Frans den Hartog
Beste Eurojongens (en meisjes) waar blijven de vangstberichten?

Gisteren met broer ook eens een keertje naar de Amazone haven gereden.
Dat was eens maar nooit meer.

Behalve dat het er veel te druk is met vissers was het ook veel te druk met vis(jes) en boten.
Heb je net een stekje gevonden, komt er weer een tanker voor de kant en moet je verkassen of inpakken als je pech hebt.

Samen er ongeveer 70 gevangen met afwisselend 2 tot 4 hengels.
De wijting was zo groot dat we ze soms lieten zitten in de hoop dat een echte vis ze voor een worm aan zou zien.

Naast de wijting nog 2 postzegelscharretjes, 4 bolkjes en 8 krabben.
Het stikt daar van de krabben wat niet echt een feest is voor je aaspresentatie.
Zonde van het prachtige aas van Avicentra – Oostvoorne

Kortom, ons zie je daar niet meer.

L.(Rene) van den Berg #1403 Beste visvrienden,

Allereerst de beste wensen voor 2017, dat alles qua vangst goed mag komen.

Dit is overigens weer een lege pagina, 2016 kun je vinden in het archief, zo houden we het overzichtelijk.

Vangstberichten kun je insturen via het bekende mailadres vangstberichten@eurovissers.nl

Je vangstbericht wordt erg gewaardeerd.

Met visgroet Ed van der Ham #1137

Zo hier weer eens een vangstbericht.
Ik stel voor dat we in 2017 weer eens ouderwets flink wat vangberichten gaan insturen.

Allereerst wens ik alle mede(euro)vissers een gezond en vangstrijk 2017.
Ik hoop vooral ook een schone visplekrijk 2017.
Hoewel ik nooit zie dat iemand zijn bende laat liggen ligt er toch altijd bende.
Komt m.i. vooral door onze Oost-Europese vissers die alles van elke maat meenemen behalve de rotzooi die ze maken.

Maar nu mijn vangstbericht van een bijna recordbot van 43cm.
Op de foto ligt de vis iets schuin en daar het haakje er nog inzat ook nog een beetje omhoog.
Ik zag op de website dat het record 44cm was uit 2004.
En deze zware jongen kwam op 28 dec. 2016 omhoog in Vlaardingen voor het “platje”.

L.(Rene) van den Berg eurovisser 1403